Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Március 25. 09:42, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Isztambulba készül a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Isztambulba készül a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Alig tértek haza spanyolországi turnéjukról a Nemzeti Filharmonikusok, máris készülődnek Isztambulba. Két hangversenyt adnak április 1-jén és 2-án Törökország egyik legrangosabb hangversenytermében, az Is Sanat Istanbul Hall-ban.

Kocsis Zoltán vezényletével első koncertjükön Beethoven Hegedűversenye hangzik el Baiba Skride lett hegedűművésznő szólójával, valamint Dvorák IX., Újvilág szimfóniája. Skridével és testvérével a zenekar tavaly novemberi németországi turnéján már játszott együtt, akkor Bartók- és Mendelssohn-műveket adtak elő.
A következő esten, április 2-án Haydn VIII., G-dúr szimfóniája, Mozart G-dúr zongoraversenye csendül fel Kocsis Zoltán szólójával, majd Csajkovszkij Manfréd szimfóniája zárja a programot.
A Nemzeti Filharmonikusok törökországi turnéját a Konzertdirektion Schmid ügynökség szervezi, mellyel több évtized óta kiváló az együttes kapcsolata. Szervezésükben legutóbb tavaly novemberben Hollandiában, Németországban, Ausztriában jártak, márciusban pedig Bogotában vettek részt az ott először megrendezett Beethoven-fesztiválon.
Nem sokkal a turné után, április 10-én Kocsis Zoltán zenekarával már új programmal készül a budapesti közönségnek a Művészetek Palotájában, ahol Csajkovszkij, Szkrjabin és Mozart egy-egy művét adja elő Kun Woo Paik zongoraművész, énekes szólisták és a Nemzeti Énekkar közreműködésével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.