Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. December 23. 08:47, kedd | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter/ MTI Fotó: Kallos Bea

Itt a Szentendrén is forgatott Kossuthkifli előzetese – VIDEÓ

Itt a Szentendrén is forgatott Kossuthkifli előzetese – VIDEÓ

Megjelent az első előzetes a Rudolf Péter által rendezett hatrészes történelmi sorozathoz, a Fehér Béla regényéből készült Kossuthkiflihez. A Skanzen is helyszínéül szolgált a forgatásnak.

A korábbi tervek ellenére csúszik a bemutató, melyet 2014 őszére ígértek az alkotók, de várhatóan 2015 márciusában lesz látható a sorozat, mely rekordköltségvetéssel, 740 millió forintból készült. A napokban pedig megjelent a sorozat első előzetese is.

A Kossuthkifli története az 1848/49-es szabadságharc idején játszódik: Swappach Amadé, Kossuth seregének őrnagya és frissen megszöktetett szerelme, Estilla egy delizsánszon Pozsonyból útnak indul egy kotnyeles grófnővel, egy kocsihajtóval és egy láda bejglivel Debrecenbe, hogy végére járjon az őrnagy által feltételezett hazaárulásnak. Nem sejtik, hogy üldözőbe veszi őket egy halottaskocsi, amelyen Swappach apja, a császári kémszervezet egyik vezetője, Estilla apja, a cukrász Vödric Demeter és a besúgó, Dalfalvi is utazik. A képzelet és a valóság határán egyensúlyozó történet során a könyv hősei számos kalandba keverednek sok-sok furcsa szerzettel, varázslatos teremtménnyel együtt.

Az epizódonként 52 perces sorozat főbb szerepeit Lengyel Tamás, Nagy-Kálózy Eszter, Trokán Nóra, Kálloy Molnár Péter, Reviczky Gábor, Haumann Péter és Kőszegi Ákos alakítja, de látható Törőcsik Mari, Básti Juli, Szacsvay László, Scherer Péter, Szarvas József, Csuja Imre, Szabó Győző, Fenyő Iván és Kamarás Iván is. Egy-egy kisebb szerepben Fábry Sándor, valamint a könyv szerzője, Fehér Béla is feltűnik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: