Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2015. December 08. 07:01, kedd | Helyi
Forrás: Szentendrei Rendőrkapitányság

Ittas vezetők a bíróság előtt

Ittas vezetők a bíróság előtt

Hárman is vezettek gépjárműt alkohol befolyása alatt.

A 19 éves szentendrei B. Kristóf 2015. október 6-án személygépkocsijával közlekedett Szentendrén, amikor intézkedés alá vonták a rendőrök. Az ellenőrzés során a járőrök észlelték, hogy a férfi alkohol befolyása alatt áll, ezért vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott.

M. Marcell 21 éves pilisszentkereszti lakos 2015. április 24-én késő este gépjárművel közlekedett Szentendrén a Római S. utcán a Kálvária utca irányába. Haladása során egy jobbra ívelő útkanyarulatban megcsúszott a gépkocsival és az úttest bal oldalán lévő ingatlan kerítésének ütközött. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett a baleset során. A baleset helyszínén intézkedő rendőrök M. Marcellel szemben alkoholszondát alkalmaztak. A szonda eredménye ebben az esetben is a gépjárművezető ittasságát bizonyította.

P. József 33 éves tahitótfalui lakos 2015. szeptember 27-én az esti órákban gépjárművel közlekedett Tahitótfalu lakott területén belül a Tildy Zoltán hídon, a 11-es főút irányába. Haladása során a hídról való lehajtást követően a Szabadság tér körforgalmi részénél felhajtott a terelőszigetre, ott nekiütközött egy jelzőtáblának, majd felhajtott a körforgalom közepén lévő füves területre, ahonnan lehaladva megállás nélkül továbbhajtott Budapest irányába. A balesetet követően a férfit intézkedés alá vonták a rendőrök, akivel szemben alkoholszondát alkalmaztak. A szonda eredménye P. Józseffel szemben ittasságot bizonyított.

A három férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán. Gyanúsítotti kihallgatásuk során elismerték a bűncselekmény elkövetését.

A nyomozóhatóság befejezte az eljárást és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal a napokban megküldte a Szentendrei Járási Ügyészség részére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.