Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2013. Szeptember 18. 10:57, szerda | Helyi
Forrás: hirado.hu

Itthon vagy, Magyarország Szeretlek! – érkeznek a videók!

Itthon vagy, Magyarország Szeretlek! – érkeznek a videók!

Folyamatosan töltik fel az emberek az itthonvagy.hu oldalra, hogy miért szeretik a településüket és milyen értékekkel rendelkezik lakóhelyük. Készülnek az önkormányzatok és a közmédia is.

Az Itthon vagy, Magyarország Szeretlek! hétvége ötletét a közmédia egyik legsikeresebb játéka adta. Rengeteg néző kérte ugyanis, hogy vigyék ki a játékot a stúdióból.

Az MTVA felhívást tett közzé az önkormányzatoknak, hogy jelentkezzenek és mutassák meg a településükben rejlő értékeket. A kezdeményezéshez több mint 1300 önkormányzat csatlakozott az elmúlt hetekben.

A programsorozat kormányzati munkacsoportjának vezetője azt mondta: ennek a hétvégének a fő célja az, hogy minél több magyar térjen vissza oda, ahol született, és újra együtt legyen azzal a közösséggel, ahonnan indult. Emellett a világban szétszórodott magyarokat is hazavárják.

Kettős célt próbálunk közvetíteni. Az egyik, hogy aki Magyarországon született, de külföldre szakadt, az jöjjön haza. Nézze meg, mi minden változott Magyarországon, másrészt, akik itthon élnek mutassák meg azoknak, akik hazajönnek, hogy mire büszkék azon a településen, mit értek el az elmúlt néhány évben és mi az amit meg tudnak mutatni mindannyiunknak” - tette hozzá Kovács Péter.

A közmédia valamennyi csatornáján több mint húszórás adással készül a Szent Mihály ünnepi hétvégére. A televíziózás történetében ez lesz az eddigi legnagyobb olyan élő műsorfolyam, mely során az ország több pontján zajló eseményekbe kapcsolódhatnak be a nézők és a hallgatók. Szeptember utolsó hétvégéjén ugyanis csaknem ötven helyszín jelentkezik élőben, a nagyobb városok mellett kisebb települések is.

A programhoz kapcsolódott a Skanzen is! Egyelőre még szentendrei videó nincs a listában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Orbán Viktor: támogatjuk a kínai békekezdeményezést

Támogatásáról biztosította az ukrajnai konfliktus lezárását célzó kínai békekezdeményezést csütörtökön, a Hszi Csin-ping kínai államfővel közösen tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.