Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 23. 14:05, péntek | Belföld
Forrás: mno / Magyar Nemzet

Új iparág alakult ki hazánkban

Új iparág alakult ki hazánkban

Új iparág épült a használt gépkocsik értékesítésére Magyarországon – írja a Magyar Nemzet.

Optikai csalódásnak minősítette a használtautó-kereskedők szervezete azt az elemzést, amely szerint a regisztrációs adó csökkentése óta elözönlötték volna hazánkat a tizenéves autóroncsok. Valójában a karambolos autók reexportja és az egyedi magánbehozatal emeli meg az átlagéletkort.

Fojt Attila, a Magyar Gépjármű-kereskedők Országos Egyesülete (MGOE) elnöke a lapnak elmondta: új iparág alakult ki Magyarországon a karambolos autók behozatalára, felújítására és keleti országokba való továbbértékesítésére. Ez utóbbi ezres nagyságrendű magyar munkaerőnek, karosszérialakatosnak, fényezőnek, autószerelőnek biztosít munkát és megélhetést. A regisztrációs adó csökkentése kétségkívül élénkülést hozott a magyar használtautó-piacon – tette hozzá.

Magyar Nemzet / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.