Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Október 22. 12:51, hétfő | Helyi
Forrás: Forrás: szentendreihirek.hu

Új szakaszban a gátberuházás

Új szakaszban a gátberuházás

Földfeltöltés, bontás, ideiglenes lépcső kialakítás, egyebek között ezeket a feladatokat végzi el a kivitelező a közeljövőben a szentendrei gátbontás és -építési munkák során.

Október elején látványos szakaszába ért a gátberuházás, lezárultak az előkészítő munkák, mint például a tereprendezés és a cserjeirtás. A kivitelező elkezdte a régi gát bontását a korábbi révháztól déli irányban, valamint a jachtkikötőnél a támfal szükséges mértékű visszabontását. A bontásból származó anyagokat, valamint a zöldhulladékot ideiglenesen a Bükkös patak torkolatánál lévő depóniában tárolják. Az ideszállított törmeléket feldolgozást követően a parton kialakítandó szervízútba fogják beépíteni, melynek földmunkálatai folyamatban vannak.

A következő időszakban várható munkák
• a szervízút kialakításához további földfeltöltés, előkészítés
• a jachtkikötő és a volt révház között a szögtámfal szerkezetépítési és alapozási munkái, az új mellvédfal kialakítása
• a Bem utcáig a régi gát további bontási munkái, ezzel párhuzamosan a rév megközelítéséhez ideiglenes lépcső kialakítása
• a réselési munkákhoz a résvezető gerenda vasszerelése
• a töltés lábazatának megerősítéséhez kőanyag szállítás, kőtámasz építés

A kivitelező a lehető legkisebb mértékben kívánja zavarni a forgalmat, ezért a révháztól északra csak szükség esetén foganatosít félpályás útlezárást, ezért nem került még kialakításra a beharangozott lámpás forgalomirányítási rend. Arról is tájékoztatott minket, hogy a Duna alacsony vízállása miatt jelenleg nem lehetséges a folyami szállítás, ezért teherautókkal tudják megoldani a szükséges építőanyagok beszállítását. Az építési munkákat október-novemberben hétvégenként is végezni fog a kivitelező cég, természetesen az október 23-i nemzeti ünnepet kivéve.

Jelenleg készülnek a végleges kiviteli tervek a jövő évben megvalósítandó szakaszokra (a Péter Pál utcától a Postás strandig), valamint hamarosan elkészül az építészeti terv is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak