Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. November 19. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Danubia Televízió

Jazzation koncert

Jazzation koncert

A városhoz rokoni szálakkal is kötődő Jazzation énekegyüttes adott koncertet grúz vendégeivel Visegrádon.

Acappella koncerttel ünnepelték a zene világnapját Visegrádon. A tagjai között a városhoz rokoni szálakkal is kötődő, Jazzation énekegyüttes lépett fel grúz vendégeivel a Duna moziban.

A tízéves formáció Magyarország első számú jazz-acappella együttese, több jelentős nemzetközi díj birtokosa. A Jazzation egy koprodukcióval érkezett a városba, mely annak a meghívásos koncertsorozatnak az eredménye, melyet az öttagú magyar énekegyüttes három éve indított Duplicappella címen. A kezdeményezés keretében hazai és külföldi acappella együttesekkel dolgozik együtt. A Jazzation meghívottja a grúziai The Quintessence volt, mely a világ legifjabb professzionális acappella csapata. Tagjai 15-19 évesek, elsődleges profiljuk a jazz és hazájuk népzenéje. A fellépés előtt a Jazzation kreatív zenei kurzust tartott jazz-gyakorlatokkal, amelyen kortól és előképzettségtől függetlenül mindenki részt vehetett. A koncerten acappella feldolgozásban elhangzott többek között a Lusta Dick szólója a Macskafogó című filmből, moldvai és grúz népdalok, ír népballada, a 30-as évek Amerikáját idéző saját szerzemény. A zenei est a két együttes közös produkciójával, egy grúz és moldvai népdal hangzásvilágát egyesítő dallal zárult.

Fotó: Danubia Televízió

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Címkék: koncert, program, visegrád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.