Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2016. Január 09. 15:05, szombat | Helyi
Forrás: VS

Jégpáncél borítja a Pilist, a visegrádi és a budai hegyeket

Jégpáncél borítja a Pilist, a visegrádi és a budai hegyeket

A talajra fagyott csapadék a Pilis, a Budai- és a Visegrádi-hegység magasabb területein az erdei és turista utakon egybefüggő jégpáncélt alkotott.

Különösen érvényes ez néhány közkedvelt kirándulóhelyre, így többek között a Rám-szakadékra, a Spartacus-ösvényre vagy a Visegrádi Fellegvárra és a Mogyoró-hegy környékére, közölte a Pilisi Parkerdő Zrt.

A kerékpározásra kijelölt aszfaltozott erdei utak is nehezen járhatók, de egyelőre nem fagyott akkora jégpáncél a fákra, hogy letörjenek az ágak.

A Pilisi Parkerdő Zrt. arra kéri a természetjárókat, kirándulókat és kerékpárosokat, hogy ezen a hétvégén kerüljék a csúszós, veszélyessé vált területeket, ahol a túrázás jelenleg még a jó felszereléssel rendelkező, tapasztalt erdőjárók számára is balesetveszélyes.

A helyzet akár rosszabbra is fordulhat, ezért a Pilisi Parkerdő arra kér mindenkit, figyeljék az ezzel kapcsolatos tájékoztatást.

A reggel egész Budapesten és Pest megyében ónos esővel indult.

Fotó: MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt