Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Május 21. 08:09, szerda | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Jó hír a kerékpárosoknak! Újra lehet majd biciklizni Szentendrén a 11-es főúton?

Jó hír a kerékpárosoknak! Újra lehet majd biciklizni Szentendrén a 11-es főúton?

Kezdeményezi a kerékpározás tiltásának megszüntetését a 11-es főúton Szentendre, minderről a közelmúltban döntött a városvezetés. A kérdés kerékpáros kezdeményezésre került napirendre.

Hosszú évek óta közlekedési tiltás érvényes a kerékpárosok számára Szentendre belterületén a 11-es főúton. Azért határozott korábban így az utat üzemeltető Magyar Közút Nonprofit Zrt., mert a főúton való tekerés szerintük balesetveszélyes, illetve a meglévő hálózati elemek kellőképpen lefedik a kerékpározni vágyók igényeit, írta a Magyar Kerékpárosklub. A szervezet hozzátette, hogy a valóság azonban más a helyzet, és a jelenlegi szabályozás egyszerűen ellehetetleníti a biciklis közlekedést, legyen szó helyi- vagy átmenő forgalomról.

A kerékpárosklub minderről szakmai konferenciát is tartott, majd a közelmúltban azért vált ismét aktuálissá a kérdés, mert a szentendrei Vörös Csaba elindította az „Engedélyezzék a kerékpározást Szentendrén!” mozgalmat, melynek célja a főút kerékpározhatóságának újbóli megszervezése. Az akció eredményeként a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ az érintettek bevonásával egyeztetést szervez, amelyen a Magyar Kerékpárosklub is részt vesz.

Az ügyet Szentendre városvezetése is felkarolta, hiszen arról döntött, hogy kezdeményezi a Magyar Közútnál a kerékpározás tiltásának megszüntetését a 11-es főúton.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni