Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2016. November 18. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: Bors Online

Jogos önvédelem volt az 56 szúrás?

Jogos önvédelem volt az 56 szúrás?

A védelem azt szeretné bebizonyítani, hogy K. Attila önvédelemből szúrta meg ötvenhatszor szerelmét, az ismert szentendrei vendéglőst, H. Henriettát.

A sokat tapasztalt nyomozókat is elborzasztotta a látvány, amely tavaly márciusban a szentendrei családi házban a szemük elé tárult. A 42 éves étteremtulajdonost, H. Henriettát 56 késszúrással ölte meg udvarlója, az angliai munkából hazaérkező, nála majd 10 évvel fiatalabb K. Attila.

A vád szerint a kétgyermekes asszony kikosarazta a férfit, K. Attila elméje ezért borult el. A férfi ajándéknak szánta a kést, amellyel végül megölte szerelmét. K. Attila is megsérült a gyilkosság elkövetésekor, a helyszín közelében feküdt eszméletlen állapotban, amikor rátaláltak.

Korábbi hírek szerint a férfi öngyilkosságot kísérelt meg, a védelem álláspontja szerint azonban a sérülései védekezés közben keletkezhettek. K. Attila nem tudja felidézni az ominózus este minden pillanatát, a pszichológus szakértő szerint nem kizárható, egy énvédelmi mechanizmus következtében törlődtek bizonyos emlékei.

Minden­esetre a védelem most azt próbálja bebizonyítani, hogy a késsel Henrietta támadhatott Attilára, meg is sebesítette őt, azaz a férfi egy jogos önvédelmi helyzetben, de tudatborult állapotban ölt. Az orvosszakértő talált olyan sérüléseket Attilán, amelyekről nem lehet kizárni, hogy egy védekező mozdulat közben keletkeztek.

A védelem most a lakásban és az utcán talált vérminták elemzését kérte, amelynek a bíróság helyt adott. A tegnapi tárgyaláson jelen volt Henrietta idős édesapja is, aki nem kívánt nyilatkozni. Annyit azonban elmondott, hogy őt és feleségét is rettentően megviselte lányuk elvesztése, a gyászoló férfit a mai napig rémálmok gyötrik. Az apa egyetlen kívánsága, hogy az igazságszolgáltatás méltó ítéletet hozzon az ügyben.

Fotó: 24.hu

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.