Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Január 24. 09:47, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp / fotó: illusztráció

Jótékonyság, bál, sószoba az óvodásoknak

Jótékonyság, bál, sószoba az óvodásoknak

Negyedszer rendezi meg a város a Szentendrei Jótékonysági Bált, melynek február 9-én a MűvészetMalom ad otthont. A bál bevételéből a Hold utcai óvoda sószobát kap, amit a szentendrei óvodások ingyenesen használhatnak.

A Szentendrei Jótékonysági Bál idén már negyedik alkalommal zajlik le, az esemény pedig ezúttal február 9-én a MűvészetMalomban várja a bálozókat. Ahogy minden évben, úgy most is a bál bevételét a Szentendréért Közalapítvány számlájára utalja a város, mely a befolyt összegből ebben az évben a Hold utcai óvodában egy sószoba kialakítását tervezi. Az elkészült sószobát minden szentendrei óvodás ingyenesen használhatja majd. A sószoba díjmentes foglalkozásain a gyerekek játszva gyógyulhatnak illetve előzhetik meg a légúti, asztmatikus és allergiás betegségek kialakítását, melyek elsősorban kisgyermekkorban megelőzhetők és kezelhetők.

A szentendreiek összefogásának köszönhetően már számtalan intézmény, rászoruló család, gyermek kapott segítséget a városban, melyekért az önkormányzat a hagyományos Jótékonysági Bállal szeretne köszönetet mondani. Emellett természetesen a rendezvény célja, hogy egy jó hangulatú, elegáns estén jól érezzék magukat a résztvevők.

A bár bevétele mellett pedig a sószoba kialakításához külön adományokat is szívesen fogad a Szentendréért Közalapítvány számlaszámára: OTB Bank: 11742087-20073857

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.