Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. November 28. 12:51, szerda | Helyi
Forrás: lvp / fotó: infoajka.hu

Jövőre indul a távhőrendszer felújítása Szentendrén

Jövőre indul a távhőrendszer felújítása Szentendrén

Szakmai tanácskozás zajlott le múlt hétvégén az uniós Concerto program keretén belül Szentendrén. Az eseményen elhangzott egyebek között, hogy jövőre elindul a város távhőrendszerének felújítása.

Kétnapos szakmai tanácskozást tartottak a hétvégén Szentendrén a Concerto elnevezést viselő program városi résztvevői. Az eseményen elhangzott egyebek közt a projekt keretén belüli szentendrei célok és eredmények is. Dietz Ferenc polgármester a rendezvényen kifejtette, hogy Szentendre az energiahatékonyság iránt nagymértékben elkötelezett, így e mentén zajlik az árvízvédelmi rendszer kiépítése és a város csatornázási fejlesztései is, de korábban számos hasonló programban is részt vett már Szentendre.

A Concerto egyébként egy évek óta, német, spanyol és más külföldi partnerekkel zajló program, melynek célja, hogy egységesen, mindenki a saját országában a lehető legújabb technológiákat, innovatív módon használja fel, úgy hogy elsősorban köz-, de magánépületeket is hatékonyabbá tesz energetikailag, például homlokzatszigetelések, napelemek alkalmazásával. Mindemellett a program célja, hogy ezáltal az üvegházhatást is csökkenjen. Ebben a teljes országot érintő uniós projektben pedig Szentendre az élen jár Magyarországon.

A program részeként jövőre elindul a legnagyobb projekt a városban, elkezdődik ugyanis a távhőrendszer felújítása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni