Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Szeptember 15. 14:13, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

Kalózok kezére került a tartályhajó

Kalózok kezére került a tartályhajó

Kalózok hatalmukba kerítettek egy kőolajszállító tartályhajót szerdán a nyugat-afrikai Benin partjainál, és túszul ejtették a legénység 23 tagját - közölte a nemzetközi tengerhajózási hivatal.

A támadás a benini fővárostól, Cotonoutól 62 tengeri mérföldre történt akkor, amikor a ciprusi zászló alatt hajózó bárkáról éppen áttöltötték a nyersolajat egy Norvégiában bejegyzett tankerbe.

A fegyveres támadók megszállták a ciprusi felségjelzésű – de egy spanyol cég tulajdonában álló – hajó fedélzetét, és magukkal hurcolták a Fülöp-szigeteki matrózokból és spanyol, perui és ukrán tisztekből álló legénységet. A kalózok felszálltak a másik tanker fedélzetére is, de ezen a személyzet bezárkózott a gépházba, és megvárta, amíg a fegyveresek elmennek.

Az utóbbi időben egyre gyakoribbak a kalóztámadások a nyugat-afrikai Guineai-öbölben. A kontinens túlsó felén, a kelet-afrikai partok mentén szomáliai kalózok tartják rettegésben a hajósokat. Megfigyelők szerint ma már a nigériai és benini vizeken ugyanakkora a kalóztámadás kockázata, mint Szomália partjainál. (pr)

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.