Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Szeptember 28. 09:11, szerda | Kék hírek
Forrás: Ügyészség

Kamionról lopott okostévéket egy román bűnszervezet

Kamionról lopott okostévéket egy román bűnszervezet

Magyarországon fosztott ki egy Szlovákiából Olaszországba okostévéket szállító kamiont egy öttagú román bűnszervezet, amelynek tagjai ellen most emeltek vádat.

Jánky Judit közölte: az öt román férfi a galántai Samsung-gyárból Piacenzába tartó kamion rakományát szemelte ki zsákmánynak. November 24-én két lengyel rendszámú gépkocsival, GPS-jeladó segítségével követték a kamiont Galántától Lentiig.

A pihenőhely közelben várakoztak addig, míg a sofőr elaludt, majd felnyitották a kamion csomagterét. Egy kisteherautóra hét raklapnyi, 121 okostévét pakoltak át, amelyek értéke csaknem 18 millió forint volt. A vádlottak ezután egy budakalászi családi ház garázsában parkoltatták a lopott holmit.

A társaságot két nappal később Zalában, az M7-es autópálya sormási pihenőhelyén fogták el, és a járművükön lévő 120 televíziót lefoglalták, így az általuk okozott kár nagyrészt megtérült.

A Lenti Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottak ellen jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat.

Fotó: Illusztráció, Forrás: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.