Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. December 06. 11:13, csütörtök | Helyi
Forrás: honvedelem.hu / Duruczné Téglás Dóra főhadnagy

Katonás nyíltnap

Katonás nyíltnap

Nyíltnapot tartott a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiája, az eseményen a fiatalok megismerkedhettek egyebek közt a képzéssel és a szentendrei Görgey-laktanyával is.

Az MH Altiszti Akadémián folyó oktatásról és képzésről kaptak tájékoztatást, illetve a szentendrei Görgey-laktanyával is megismerkedtek azok a fiatalok, akik az intézmény Kinizsi Pál Altiszti Oktatási Osztálya által szervezett nyílt napon vettek részt kedden.

A rendezvény a reggeli órákban általános tájékoztatóval kezdődött, majd az érdeklődőknek lehetőségük volt megtekinteni a tantermeket, a sportobjektumot, illetve azokat a körleteket is, amelyekben az altisztjelöltek a képzés kétéves időtartama alatt laknak. A vendégek ugyancsak megnézhették az alakulat csapatmúzeumát, ahol az altisztképzés történetéről hallgathattak meg rövid előadást. Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Katonai Igazgatási Központ toborzórészlegének munkatársai tájékoztató előadást tartottak a katonai szolgálat feltételeiről és a lehetőségekről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Orbán Viktor: támogatjuk a kínai békekezdeményezést

Támogatásáról biztosította az ukrajnai konfliktus lezárását célzó kínai békekezdeményezést csütörtökön, a Hszi Csin-ping kínai államfővel közösen tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.