Városlista
2020. november 26, csütörtök - Virág

Hírek

2020. Május 09. 10:12, szombat | PR

Kell-e az ingatlanomnak közvetítő? Érvek pro és kontra

Kell-e az ingatlanomnak közvetítő? Érvek pro és kontra

Az ingatlanközvetítő cégek a köztudatban leginkább a bérlői oldalhoz kötődnek. Emellett azonban a lakásukat kiadni kívánók számára is nagy segítséget jelenthetnek. De kinek és miért éri meg ilyen cégekkel együttműködni, ha piacra

Jövedelmező kiadások
Ha kiadó ingatlanokról van szó, senki nem születik szakértőnek. Az pedig talán a legritkább esetben történik meg, hogy valaki saját lakását szeretné kiadni, emellett pedig véletlenül éppen ingatlanközvetítőként tevékenykedik. A piacon felbukkanó lakáshirdetések, melyek magánszemélyektől származnak, sok esetben tartalmazzák az egyértelmű felhívást, mely szerint ingatlanközvetítők megkeresését nem kívánják fogadni.
Bár értelemszerűen a korábbi évek rosszabb tapasztalatai tehetők felelőssé az ingatlanpiac szakértőit körülvevő néminemű bizalmatlanságnak, ám manapság már egyre jellemzőbb tendencia, hogy kiadó, bérlő és közvetítő kölcsönösen jól járthat, ha mernek bízni a másikban. Egy albérletek/ kiadásában jártas szakértő vagy cég bevonása az ügymenetbe nem csak megkönnyíti különböző adminisztratív feladatainkat, de a lakásból származó bevételeink is előnyösebben alakulhatnak, még a kifizetendő közvetítői jutalék után is. Kiadó ingatlanunkat nyugodtan bízhatjuk tehát profi kezekbe.

Ingatlanközvetítők pro és kontra

Az ingatlanközvetítők is azon csoportokhoz tartoznak, akikről mindenkinek megvan a markáns véleménye, akár volt már dolga vele, akár nem. Épp ezért a vélemények is megoszlanak, hogy szabad-e, érdemes-e hozzájuk fordulni, ha kiadnánk lakásunkat. Az ingatlanpiac résztvevői számára nyújthat segítséget, ha tételesen összeszedünk néhány érvet. Lássuk tehát, hogy miért – vagy épp miért nem – érdemes kiadó ingatlanunkat szakértő kezekre bízni.

Pro:

Gördülékeny adminisztráció: Egy tapasztalt, sokat látott ingatlanközvetítő kiválóan igazodik el a kiadó ingatlanokkal kapcsolatos, bürokratikus útvesztőben, így az ügyemenet nagyban leegyszerűsödik. De ha még hétköznapibb példát szeretnénk említeni: a hirdetések szerkesztésével és megszövegezésével már eleve vonzóbbá tehetik lakásunkat.

Jobb ajánlatok: Ha a mi oldalunkon biztosan egy dörzsölt tárgyalópartner áll, sokkal nagyobb eséllyel csikarhatunk ki számunkra kedvező ajánlatokat a bérlők oldaláról.

Szakmai szűrés: Az ingatlanpiaci tapasztalat a szűrés területén is nagy segítségünkre lehet, mely által elkerülhetjük problémás, esetlegesen likviditási gondokkal küzdő bérlőket. Egyszerűen szólva: egy ingatlanközvetítő segítségével lakásunk nagyobb eséllyel kerül gondos kezekbe.

Kontra:

Többletköltségek, jutalékok: ahogy mindennek, úgy az ingatlanközvetítésnek is ára van. Nem feledhetjük, hogy az lakáspiaci szakértők ebből élnek, így az általuk kiszabott jutalék az ő jövedelmüket is biztosítja. Mérlegelnünk kell, hogy megéri-e számunkra az a néhány százalékos extra költség/veszteség, mellyel az ingatlanunk kiadásakor számolnunk kell.

Egyenetlen minőség: ahogy az ingatlanpiac hirdetői és bérlői is kifejezetten hullámzó minőséget és megbízhatóságot képviselnek, úgy az ingatlancégek és közvetítők között is találunk kevéssé korrekt, túlzottan haszonelvű társaságokat. Ezek szűrése laikusként meglehetősen nehéz, fontos merítési lehetőség azonban mások tapasztalatainak megismerése egy-egy céggel kapcsolatban.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2020. Október 09. 07:39, péntek | PR

Ingatlan üzemeltetés, a folyamatos feladat

Az elérhető gazdasági célú ingatlanok – irodaházak, raktárak – kínálata kifejezetten nagy, ám azok bérlése/megvásárlása csak az első lépés.

2020. Október 09. 07:33, péntek | PR

Pihenés az őszi szünetben – hová érdemes menni?

Közeleg az őszi szünet ideje, amely sokaknak egyet jelent egy hosszabb vagy rövidebb pihenéssel. Ha még maradt annyi szabadnap, akkor érdemes legalább egy hosszú hétvégét betervezni.

2020. Október 09. 07:26, péntek | PR

Állványok minden szinten

Bizonyos munkákhoz kénytelenek vagyunk a magasba mászni és onnan elvégezni a feladatot. Ezt a legbiztonságosabban egy állványon tehetjük meg.