Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. Április 02. 08:52, szerda | Helyi
Forrás: Szentendrei Kosárlabda SE

Kemény hajrában is nyertek a felnőtt kosarasok – a legifjabbak két meccsen is pályán

Kemény hajrában is nyertek a felnőtt kosarasok – a legifjabbak két meccsen is pályán

Hazai pályán is sikerült legyőzniük a Szentendrei Kosárlabda SE felnőtt, NB II-es csapatának a BLF Palota együttesét a hétvégén. Mellettük a legfiatalabb kosarasok egy meccset nyertek, egyet elvesztettek.

Szentendrei KSE – BLF Palota (Gulyás Roland csapatkapitány beszámolója)

Cifra palota, zöld az ablaka”- szól a népdal, de a hazai mérkőzésen sárga-kék maradt az NB II-es kosárlabda bajnokság 23. fordulója után, hiszen a hazai Szentendrei KSE az őszi idegenbeli siker után, itthon is legyőzte a BLF Palota csapatát.

A hétvégén hazai pályán játszott a szentendrei alakulat, melynek játékosai a meccs végére ha nehezen is, de végül itthon tartották a győzelmet az elszántan küzdő vendégcsapat ellen.

Rosszul kezdődött a mérkőzés, hiszen a sérülések miatt hét fővel kiálló szentendreiek már az első percben elvesztették egyik kezdőjátékosukat, így a kényszerű csere után kellett rendezni a sorokat. Ez sikerült is mivel az első negyed végén felváltott vezetés után 50 dobott ponttal, kiegyenlített küzdelemben egált mutatott az eredményjelző (25-25).

A második negyedben folytatódott a hazai csapat pontos és eredményes csapatjátéka és a két-három jó védekezést követő leindításoknak köszönhetően már hét pontos előnnyel vonultak pihenőre a szentendrei játékosok (49-42).

A harmadik játékrészben sikerült még egy lapáttal rátenni, hiszen az erőteljes centerjáték meghozta a gyümölcsét. A magas játékosokkal nem tudtak mit kezdeni a vendégek, akik így sorra kapták a kosarakat a palánk alól, és a szentendreiek emberfogásos védekezésével sem tudtak mit kezdeni. Így már megnyugtatóra duzzadt a hazaiak előnye (69-53).

A befejező negyed első öt percében tudta tartani előnyét a szentendrei együttes, ám akkor a vendégek sorozatban négy jó hárompontos dobásnak és jó védekezésnek köszönhetően felzárkóztak. Kellett ehhez az is, hogy a hazaiak egyik centerjátékosa kipontozódott a negyed felére. Majd a feszült hangulatú sok személyi hibával tarkított játékrészben két perccel a befejezés előtt a legrutinosabb hazai játékos is megkapta az ötödik faltját. Azonban négy játékossal így is helytállva, a meccsvégi büntetők pontos értékesítésével itthon tudta tartani a győzelmet a Szentendrei KSE csapata.

Szentendrei KSE – BLF Palota: 89-84 (25:25; 24:17; 20:11; 20:31)

Szentendrei Kosárlabda SE Kemény hajrában is nyertek a felnőtt kosarasok – legifjabbak két meccsen is pályán

A felnőttek meccse mellett a legifjabb csapat is pályára lépett a hétvégén, a legfiatalabb szentendrei kosarasok pedig ezúttal egy összecsapást megnyertek, egyet elvesztettek.

Szentendrei KSE - Gödöllői Bocskai SE 107-24 (34-5,23-4,20-9,30-6) - Szép Márton edző tudósítása

Az első perctől kezdve mi irányítottuk a játékot és nagyon szép, helyenként látványosan játszva, megérdemelten nyertük a mérkőzést. Mind védekezésben, mind pedig támadásban nagyon eredményesen és fegyelmezetten játszottunk a jóval magasabb ellenfél ellen. Dicséret az összes játékosnak. Pontszerzők: Dávid A. 26, Molnár G.18, Laki A.12, Láloczki L.12, Mikus Á.6, Szőllössy B.10.

Szentendrei Kosárlabda SE Kemény hajrában is nyertek a felnőtt kosarasok – legifjabbak két meccsen is pályán

Vagány Nyulak Pestszentimre-Szentendrei KSE
72-58 (14-10,29-14,16-11,13-23)
A második mérkőzést a jobb képességű pestszentimrei csapat ellen játszottuk. Az első negyedben Molnár Gellért bátor és eredményes játékának köszönhetően fej-fej mellett haladt a két csapat. De ahogy kezdtünk fáradni, egyre inkább a magassági és fizikai fölényben játszó hazai csapat akarata érvényesült. Fő fontosságúnak bizonyult a 2. negyedbeli gyengébb teljesítményünk, melynek köszönhetően az ellenfél tovább növelte előnyét. A második félidőben egy sokkal jobb szentendrei csapat lépett a pályára és fokozatosan sikerült lefaragni a hátrányból. Sajnos még így is maradt 12 pont előnye az ellenfélnek a végső dudaszó pillanatában. A mérkőzés legjobbja Molnár Gellért volt, aki 22 pontot szerzett, de sajnos mellé csak Dávid Andris tudott felzárkózni a maga 12 pontjával. Ha egy kissé korábban "ébredünk fel", akkor ezt a meccset is meg tudtuk volna nyerni.

Kapcsolódó cikk:
5-ből 4: sikeres hétvégét zártak a szentendrei kosarasok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink