Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. Január 14. 07:29, kedd | Helyi
Forrás: Rózsa Dávid

Kemény hajrában újra nyertek kosarasaink

Kemény hajrában újra nyertek kosarasaink

Megszerezte idei első győzelemét múlt csütörtökön a szentendrei felnőtt NB II-es csapat. Nehéz dolguk volt a fiúknak, akik a meccs utolsó negyedében fordították meg az állást.

JKC - Szentendrei KSESZKSE- JKC
Hétközi fordulón játszotta le az újév első idegenbeli mérkőzését az SZKSE csapata. Miután az év első meccsén kikaptak otthon, nagy volt a bizonyítási vágy, hogy újra vissza tudjanak térni a győzelmekhez a játékosok, ahogy az óévet zárták. Az ellenfél a Józsefvárosi Kosárlabda Club volt, mely egyike az új csapatoknak az NB II-ben.

Némileg lassan kezdte mind a két együttes a mérkőzést, mely köszönhető volt annak is, hogy nagyon sokat fújtak a játékvezetők. Emiatt nem igazán tudott kialakulni folyamatos játék az első negyedben, melynek végén a hazai csapat vezetett.

A második negyedben kicsit fel tudott gyorsulni a mérkőzés, azonban a szentendrei csapat sok megkérdőjelezhető fújást kapott. Emiatt korán kellett a cserepadhoz nyúlni, melynek következtében a félidei szünet előtt már jobban is el tudott lépni a házigazda.

A nagy szünet után, a szentendrei fiúk megpróbáltak nagyobb iramot diktálni, amit továbbra is erősen akadályozott a bíróknak, már-már túlzott buzgósága. Ennek ellenére sikerült valamelyest csökkenteni a különbséget, így pozitív előérzettel vonulhattak pihenni a záró játékrész előtt.

Az utolsó negyedben az SZKSE feltett mindent egy lapra és kemény védekezéssel és gyors támadásokkal megadták az alaphangot. A bírók továbbra is nagyon tevékenyek voltak, így több játékos is kipontozódott kétes fújások eredményeképpen. Ez azonban nem akadályozta meg a vendégcsapatot abban, hogy felzárkózzon, és végül okos, higgadt játékkal megszerezze a győzelmet.

A vége, JKC-SZKSE: 63-66

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.