Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. Május 26. 09:15, hétfő | Helyi
Forrás: Szentendrei Kosárlabda SE

Kemény hajrával nyertek a szentendrei junior kosarasok

Kemény hajrával nyertek a szentendrei junior kosarasok

Szezonzárásként egy szép győzelmet könyvelhettek el a Szentendrei Kosárlabda SE junior játékosai, akik hazai pályán vasárnap a HSE Városmajor csapatát fogadták.

HSE Városmajor - Szentendrei KSE - Nagy Olivér beszámolója

Vasárnap délben idegenben lépett pályára a szentendrei kosárcsapat junior csapata.
Az összecsapást nehezítette, hogy a szentendreiek erős emberhátrányban tudtak kiállni, hét szentendrei játékosra jutott tizenöt városmajori játékos, de ez sem okozott gondot a srácoknak.

Az első negyed lassan indult, úgy mintha mindkét csapat csak ismerkedne egymással. A második negyedet már könnyebben vette Szentendre, gyors és erős támadásokkal sikerült tízpontos előnyt szerezni, köszönhető ez a már sokszor alkalmazott vegyes védekezésnek, melyben négy játékos területet véd, egy pedig kőkemény emberfogást végez, ezzel ellehetetlenítve annak az egynek minden támadási kísérletét. Ennek köszönhetően a megszerzett előnyt a negyed végéig meg is tudta tartani a szentendrei alakulat.

A harmadik negyedben viszont a szentendreieknél megnőtt az eladott labdák száma, és ezt a negyedet ki is használták a városmajoriak, többször megejtettek egy pár dobást hárompontos távolságból és feljöttek, így egy pont különbség volt már csak a két csapat között.

A negyedik negyed előtti szünetben a szentendreieknek volt idejük, hogy egy kicsit kifújják maguk és egy erős letámadás mellet döntsenek. Ez annyira bevált, hogy két perc alatt húsz pontos vezetést értek el a játékosok. Teljesen szétszedték a védelmet, a major igyekezett, de hiába. Megemlítendő, hogy Etter Barnabás, a szentendreiek kiemelkedő irányítója, csak ebben a negyedben tizenöt pontot szerzett csapatának.

HSE Városmajor - Szentendrei KSE 52 – 68

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe