Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. December 29. 11:38, csütörtök | Helyi
Forrás: szentendre.hu, OKF

KÉMÉNYSEPRÉSI ÜTEMTERV PEST MEGYÉBEN

KÉMÉNYSEPRÉSI ÜTEMTERV PEST MEGYÉBEN

A lakossági kéményseprést több megyében átvette a katasztrófavédelem. Ez nem azt jelenti, hogy tűzoltók ellenőrzik a kéményeket, a sormunkát változatlanul kéményseprő szakemberek végzik.

A BM OKF GEK kéményseprőipari szerv 2016. december 23-án kelt tájékoztatása szerint a kéményseprőipari szolgáltatást sormunka keretében az alábbi ütemezésben fogja elvégezni:

Szentendre: 2017. 04. 01. – 08. 30.

Pilisszentlászló: 2017. 04. 01. – 05. 30.

Ebben az időszakban a lakossági szektorban (a feltételek teljesítése esetében) a sormunkát a kéményseprő ipari szerv (katasztrófavédelem) térítésmentesen végzi.

Közületi szektorban a kéményseprő-ipari szolgáltatást a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján közzétett nyilvántartásból az ingatlan használója által választott szolgáltató által kell igénybe venni. (http://pest.katasztrofavedelem.hu/szolgaltatasi-felugyelet)

A szolgáltatás nem ingyenes, az árakról a szolgáltatók honlapján lehet tájékozódni.

Szentendre Város Önkormányzata az önkormányzati tulajdonú ingatlanok tulajdonosaként tárgyalásokat folytatott a Pest Megyében regisztrált kéményseprőipari szolgáltatókkal. Az egyeztetések egyik eredménye, hogy a Magyar Kéményseprő Kft a szentendrei ingatlanok esetében nem számít fel kiszállási díjat.(http://www.magyarkemenysepro.hu/)

Több év statisztikai adatai azt mutatják, hogy országos átlagban minden negyedik tűzeset és a szén-monoxid-mérgezéses balesetek számottevő része visszavezethető az égéstermék-elvezetők, kéménybekötések és tüzelőberendezések valamilyen meghibásodására vagy a kéménykotrás elmaradására.
A jogszabály alapján alapesetben minden égéstermék-elvezetőt évi egy alkalommal ellenőriz a kéményseprő. Ez alól a gáznemű anyaggal üzemelő és a zárt égésterű tüzelőberendezésekhez tartozó kémények képeznek kivételt – ezek esetében kétévente egyszer kell az ellenőrzést elvégezni, továbbá az időlegesen használt ingatlanok, amennyiben azok nem társasházban vagy lakásszövetkezetben találhatóak – ezek esetében az ellenőrzést négyévente kell elvégezni.

A kéményseprőipari szolgáltatással kapcsolatban minden további részletes a katasztrófavédelem lakossági honlapján http://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ – elérhető.

A korábbi tájékoztató elérhető itt: kéményseprési tájékoztató

A kéményseprési ütemterv elérhető itt: kéményseprési ütemterv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.