Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Augusztus 02. 08:11, péntek | Helyi
Forrás: MTI/ fotó: archívum

Kész a Szentendrét Pomázzal összekötő út

Kész a Szentendrét Pomázzal összekötő út

Elkészült a Szentendrét Pomázzal összekötő út felújítása, a megújult útszakaszt ráadásul csütörtökön már át is adta a közút.

Az országos mellékút-felújítási program keretében korszerűsítették a Szentendre és Pomáz közötti nagy forgalmú utat, a projekt közel 384 millió forintba került - közölte a csütörtöki átadást követően a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője az MTI-vel.

Pécsi Norbert Sándor tájékoztatása szerint újraépítették és megerősítették a pályaszerkezetet, amelyre új aszfaltréteget terítettek. A szikkasztó árkok tisztításával megoldották a csapadékvíz-elvezetési gondokat, és a padkát is rendbe tették. Az útfelújítás során a Dera-patak hídja új szigetelést, pályaburkolatot és korlátokat kapott - tette hozzá a szóvivő.

Az idén az Új Széchenyi Terv keretében országosan több mint 660 kilométernyi alsóbbrendű mellékút újul meg több mint 87 milliárd forintból, európai uniós támogatással. Pest megyében az év végéig összesen mintegy 82 kilométer utat korszerűsít a Magyar Közút, több mint 16 milliárd forintért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.