Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Június 05. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Készül a Tudatos Vásárlás Rendszer

Készül a Tudatos Vásárlás Rendszer

Uniós támogatást nyert el a Laurel Számítástechnikai Kft. a hazai fejlesztésű Laura kasszarendszerének bővítésére, amely adatcserét tesz lehetővé a kassza, az egyes termékadatbázisok és a fejlesztendő marketinginformációs központ között. Ezzel párhuzamosan létre kívánnak hozni egy tudatos vásárlói magatartást ösztönző rendszert is. A társaság a beruházáshoz szükséges összeg 35 százalékát, több mint 77 millió forintot nyert el.

Az Európai Unió az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében 35 százalékos, több mint 77 millió forintos támogatást nyújt a Laura kasszarendszer továbbfejlesztésére, amellyel egy integrált statisztikai és marketinginformációs rendszer jöhet létre Magyarországon. A szolgáltatásba bekapcsolódó kereskedelmi hálózatok törzsvásárlóinak tranzakcióiról a kasszákon keresztül információk közvetíthetők a központi adatbázisnak, ezzel a kereskedők egy integrált statisztikai szolgáltatáshoz juthatnak. Ennek révén részletes elemzéseket végezhetnek a kereskedelmi forgalomról, vásárlói profilokhoz kötött ajánlatokat és egyéb marketingszolgáltatásokat is kialakíthatnak. A rendszer a vásárlók részére is információkat szolgáltat a tudatosvasarlas.hu portálon keresztül. Itt nyomon követhetik költéseiket és átalakíthatják fogyasztói szokásaikat, hogy költséghatékonyabban és környezettudatosabban szervezhessék bevásárlásaikat.

A projekt részeként megvalósítják a tudatosvasarlas.hu weboldalat, amely a rendszerhez kapcsolódó törzsvásárlók információs és közösségi pontja is lesz egyben. A portálon a látogatók elemzést kapnak saját vásárlási szokásaikról, szembesülnek azzal, mely termékcsoportra mennyit, milyen rendszerességgel költenek. A vevő fogyasztásait különböző szempontok szerint értékeli a portál, ilyen lehet például, hogyan tudná költséghatékonyabbá, zöldebbé tenni a bevásárlásait. Az oldal egyszerűen áttekinthető diagramokkal, statisztikákkal, rövid „tudta-e” cikkekkel segíti a tudatosabb vásárlást. Ezen felül a látogatók a többiek számára is hasznos információkat tehetnek közzé, így a portál közösségépítő szolgáltatásokat is nyújt.

Technológiailag a Laura és a fejlesztendő Tudatos Vásárlás Rendszer a pénztárak kapcsolódási pontjain keresztül adatcserét tesz lehetővé a kassza, az egyes termékadatbázisok és a fejlesztendő marketinginformációs központ között. A központi rendszernek át kell vennie a kasszáról érkező információkat és komplex statisztikai és kampánymenedzsment adatszolgáltatást kell nyújtania a kereskedők és a fogyasztók számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk