Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. November 29. 07:45, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Két Eb-címmeccset is rendeznek a budakalászi profi bokszgálán

Két Eb-címmeccset is rendeznek a budakalászi profi bokszgálán

Bedák Zsolt kispehelysúlyú Európa-bajnoki címmérkőzése mellett nehézsúlyban is Eb-címmeccset láthatnak jövő szombaton a nézők a Ferobox Event és az M1 profi ökölvívó gáláján a budakalászi sportcsarnokban.

A Felix Promotion közleménye szerint a Boksz Világszervezet (WBO) nehézsúlyú Eb-övéért a címvédő, korábbi világbajnoki kihívó Francesco Pianeta a horvát Ivica Bacurinnal csap össze.

Az olasz születésű, de német színekben szereplő Pianeta eddigi 32 profi összecsapásából mindössze egyet veszített el, méghozzá tavaly májusban, amikor az ukrán Volodimir Klicsko ellen lépett ringbe világbajnoki címmeccsen. Mostani ellenfele 18 győzelem és egy döntetlen mellett hatszor veszített a profik között.

Bedák a WBO kispehelysúlyú Európa-bajnoki övét teszi kockára, ellenfele egyelőre nem ismert.

A gálán a szintén WBO Európa-bajnok, nagyváltósúlyú Kovács Attila (34 győzelem, 4 vereség) is kötelek közé lép, ám nem címmeccsen. A 40 éves magyar sportoló a francia Ludovic Duvallal csap össze egy nyolcmenetes mérkőzésen.

A gálát jövő szombaton 21.45-től közvetíti élőben az M1.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben