Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. November 30. 09:02, szerda | Belföld
Forrás: mti

Két halálos tűzeset is volt az éjszaka

Két halálos tűzeset is volt az éjszaka

Két halálos lakástűz is történt keddről szerdára virradó éjjel: egy ember a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nyíriben, egy másik pedig Pécsen halt meg - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Azt írták, hogy kedden huszonhárom óra körül érkezett a katasztrófavédelemhez jelzés, amely szerint Nyíriben tűz miatt életét vesztette egy ember. A tűzoltóegység egy Kossuth Lajos úti családi házhoz vonult ki, amelynek egyik szobájában egy ágy égett.

A tűzoltók a két négyzetméteren izzó részeket eloltották, azonban az ágyban fekvő ember életét már nem lehetett megmenteni.

A tüzet feltehetőleg dohányzás okozta, a pontos körülményeket tűzvizsgálat során fogják feltárni - írták.

Közölték azt is, szerdán hajnali négy órakor egy pécsi sorházban keletkezett tűzről érkezett bejelentés a katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A háromlakásos Hársfa úti sorház egyik harminc négyzetméteres lakásában keletkezett tűz, két szoba teljes egészében égett, az ott felhalmozott szemét és bútorok kaptak lángra.

A tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak, a szomszédos lakásból pedig két embert és egy kutyát mentettek ki. A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát vizsgálják.

Az OKF felhívta a figyelmet arra, hogy a hasonló tragédiák füstérzékelő készülékek használatával elkerülhetők lennének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni