Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2013. Október 15. 08:34, kedd | Helyi
Forrás: lvp/Rózsa Dávid

Két vereség, mégis remek forma – pályán a szentendrei kosarasok

Két vereség, mégis remek forma – pályán a szentendrei kosarasok

Két tétmeccsen is pályára léptek a szentendrei kosarasok múlt héten. A fiúk a bajnokságban Csepel, míg a Hepp-kupában az NBI-es Budafok ellen játszottak. A két vereség ellenére, az alakulat idei legjobb játékát mutatta.

Csepel ellen lépett pályára az SZKSE felnőtt csapata az idény első NB II-es mérkőzésén, amely már előzetesen is nehéz mérkőzésnek ígérkezett, hiszen az ellenfél idősebb és tapasz-taltabb játékosokból állt, míg a szentendreieknél ráadásul hiányzott egy-két fontos játékos is.

A meccs elejét ennek megfelelően kicsit megszeppenve kezdték a fiúk, azonban némi edzői iránymutatás után, az első negyed végére sikerült közel tartaniuk a meccset. A második ne-gyedben tovább javult a játékuk elsősorban a kemény védekezésnek és türelmes támadójáték-nak köszönhetően. Ez olyan jól sikerült, hogy a félidőre már szentendrei vezetéssel térhetek pihenni a csapatok.

A harmadik negyedben igyekeztek a fiúk fenntartani a jó játékot, ami részben sikerült is, így bár kisebb lett az előnyük, de továbbra is vezettek a csepeli csapat előtt. A negyedik negyed-ben aztán jött a fekete leves, amikor is a csapat játéka megtört és sajnos ezt a rutinos ellenfél kihasználta, így a végén a házigazda otthon tudta tartani a győzelmet.

Mindennek ellenére a szentendrei csapat elégedett lehet, hiszen sokáig meccsben voltak és a tavalyi összecsapásokhoz képest jóval szorosabb találkozót tudtak játszani, az erősebbnek tartott ellenféllel. A vége Csepel-SZKSE 72-59.

Szentendrei Kosárlabda SE mérkőzése

Ezt követően a hétközi NB II-es fordulón kívül, volt hétvégén is meccse az SZKSE NB II-es felnőtt csapatának, mégpedig a Hepp-kupa keretein belül fogadták, az NB I/B-ben játszó Bu-dafoki KK csapatát. Egyértelmű volt, hogy a magasabb bajnokságban játszó csapat az esélye-sebbik a találkozón, ez azonban nem látszott és nem zavarta meg a szentendrei fiúk hozzáállását.

Ennek megfelelően hatalmas kedvvel és küzdéssel vetették magukat a játékba, aminek azon-ban sok hiba lett a vége, így az első negyed végén 12-31-re vezetett az NB I-es vendégcsapat. Egy alapos fejmosás és némi taktikai helyreigazítás viszont segített a fiúknak, és a második negyedben még nagyobb kedvvel, de kevesebb hibával sikerült az ellenfél nyomába eredni. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a félidőben már 34-43-at mutatott az eredményjelző, amely mindenképpen biztató volt a gyenge kezdés után.

A fiúknak sikerült ezt a lendületet a szünet utánra is átmenteni, és meglepni ellenfelüket ke-mény, összeszedett védekezéssel. Közben azért rendesen gyűltek a személyi hibák is, így sű-rűn kellett a cserepadot is használni. Ennek ellenére is még feljebb tudott jönni az SZKSE csapata és a harmadik negyed végére 51-58-as állásnál bizakodva várhatták a záró játékrészt.

A negyedik negyed elején némileg megtorpant a szentendrei csapat, de ezt néhány perc után sikerült leküzdeni, olyannyira hogy a negyed közepére már 3 pontnyira voltak csak az ellen-féltől. Innen azonban nem alakultak túl jól a meccs a hazaiak szempontjából. Nem egy meg-kérdőjelezhető ítéletet hozott a játékvezető páros (többek között technikai hibát a kispadnak), így több játékos is végleg kipontozódott, így a végén az ellenfél csapata megtudott lépni, és megérdemelten vitték el a győzelmet. Az SZKSE azonban az idei legjobb játékát mutatta, és bebizonyította, hogy képes akár egy NB I-es csapatot is megszorongatni, és talán több szeren-csével akár le is győzni.

Szentendrei KSE - Budafoki KK (NB I.) 68 - 77

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 06:00, szerda | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani

Akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedden Budapesten, a Magyar Atlanti Tanács (MAT) konferenciáján.

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.