Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2022. Október 22. 08:02, szombat | Belföld
Forrás: Infovárások

Kétórás munkabeszüntetést tartanak a Volánbusz dolgozói

Kétórás munkabeszüntetést tartanak a Volánbusz dolgozói

A Volánbusz Zrt.-nél működő szakszervezetek egyike figyelmeztető sztrájkot tart 2022. október 25-én 14 és 16 óra közötti időszakban.

A meghirdetett 120 perces munkabeszüntetés nem átfogó, a Volánbusz a sztrájk ideje alatt is biztosítja az elégséges szolgáltatásokat az utasok érdekében, a jogszabályban foglaltaknak megfelelően. A meghirdetett menetrendhez képest jóval több járat is közlekedhet, amennyiben az érintett járat autóbusz-vezetője felveszi a munkát - írja közleményében a társaság.

A munkáltató minden igyekezete ellenére mindeddig nem vezettek eredményre az előzetes egyeztetések a Volánbusz és a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) közötti kollektív munkaügyi vitában. A szakszervezet 2022. október 25-ére, 14 és 16 óra közötti időszakra figyelmeztető sztrájkot jelentett be. A meghirdetett munkabeszüntetés nem átfogó, azt kizárólag a SZAKSZ szervezi, a többi érdekképviselet nem csatlakozott a kezdeményezéshez. Társaságunk a törvényben foglaltaknak megfelelően biztosítja az elégséges szolgáltatásokat a lakosság érdekében. Az utasokat – a jogszabályi előírásoknak eleget téve – az esetleges menetrendi változásokról két nappal a sztrájk megkezdése előtt minden kommunikációs felületünkön tájékoztatjuk.

A Volánbusz a párbeszédre nyitott, felelősen gondolkodó és cselekvő, kiszámítható, biztos hátteret nyújtó munkáltató. Maradéktalanul betartja, hiánytalanul teljesítette és teljesíti a továbbiakban is a szakszervezetekkel kötött, három évre szóló bérmegállapodást, amelynek köszönhetően folyamatosan emelkedő bérekkel és javuló munkakörülményekkel számolhatnak a dolgozók. A MÁV–Volán-csoport 2021-ben 200 ezer forint SZÉP-kártya juttatást fizetett minden munkavállalónak, 2022-ben 10 százalékkal emelte, 2023-ban pedig további 5 százalékkal fogja emelni a béreket. Júliusban előrehozott, egyszeri, egyösszegű kifizetésben részesült a vállalatcsoport minden munkavállalója. A Volánbusz tavaly nagyszabású rekonstrukciós programot is indított a munkahelyi pihenő- és étkezőhelyiségek felújítására, a munkakörülmények további javítása érdekében. A 2018-ban indított jármű-fiatalítási program keretében pedig eddig közel 1800 új jármű állt szolgálatba.

A jelenlegi gazdasági helyzetben, különösen az emelkedő energiaárak mellett és a közúti közösségi közlekedés liberalizációja előtt kiemelten fontos, hogy az ország kiszámítható és biztonságos közlekedési szolgáltatásokra támaszkodjon, ezen belül az autóbuszközlekedés folyamatosan és gördülékenyen biztosított legyen, senki és semmi ne rombolja a Volánbuszba vetett közbizalmat. A Volánbusz eddigi gyakorlatához híven továbbra is nyitott a párbeszédre, a munkavállalókkal való együttműködésre – a munkahelyek stabilitása, megőrzése ugyanis mindannyiunk közös ügye.

Az utasok pedig továbbra is számíthatnak a Volánbuszra.

Címkék: sztrájk, volánbusz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során