Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Május 03. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Kezdődik a Dumtsa Korzó Szentendrén

Kezdődik a Dumtsa Korzó Szentendrén

Ma indul és szeptember végéig minden hétvégén nyitva áll Szentendrén a Dumtsa Korzó, amely egyebek mellett utcaprogramokkal, gasztronómiai különlegességekkel, helyi termékekkel és alkotásokkal várja a látogatókat.

Sárfi Gabriella, a civil kezdeményezésű programsorozat főszervezője az MTI-nek elmondta, hogy Szentendre belvárosa öt hónapon át egyszerre lesz nyitott kávéház, galéria, színes vásár és pódium.

Hétvégenként mindenki találhat magának programot, mert az utcakoncertek mellett prózai és zenés előadások, neves képző- és iparművészek kiállításai, nyitott alkotóműhelyek, galériák, közös tánc és változatos gyerekfoglalkozások várják a vendégeket.

Sárfi Gabriella hozzátette: a kulturális és kulináris fesztivál második évének újdonsága, hogy a péntektől vasárnap estig tartó kitelepülés egy-egy téma köré szerveződik, például az aktuális zöldség vagy gyümölcs és a hozzájuk kapcsolódó zamatos termékek köré. Első alkalommal a spárga kerül főszerepbe, de az anyák napi készülődés jegyében virágvásárt is tartanak.

A Dumtsa Korzó nyitóprogramja!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.