Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. November 28. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp/városháza

Ki kapja a Szentendre Város Mecénása díjat? – javasoljunk jelöltet

Ki kapja a Szentendre Város Mecénása díjat? – javasoljunk jelöltet

Ki kapja a Szentendre Város Mecénása díjat – erre a kérdésre keresi a választ az önkormányzat. Akár mi is jelölhetünk személyt, csoportot, közösséget.

Szentendrén önkormányzati rendelet szabályozza a városi kitüntető díjak közül, a Szentendre Város Mecénása díj adományozásának rendjét. A rendelet értelmében e kitüntető díj minden évben egy személynek, vagy csoportnak adományozható Szentendre képviselő-testületének határozata alapján.

Szentendre Város Mecénása díj azoknak a személyeknek, közösségeknek, csoportoknak adományozható, akik anyagi hozzájárulással kiemelkedő módon támogatják a város jó hírnevének öregbítését, értékeinek növelését, megőrzését.
Szentendre Város Mecénása Díj jutalmazottja Asszonyi Tamás szobrászművész Vujicsics téri „Agnus Dei”közszobrának kicsinyített mását veheti át.

A díjra beérkezett javaslatokat a képviselők kulturális kérdésekkel foglakozó szakbizottsága véleményezi, ezt követően pedig decemberi ülésén dönt a testülete. A kitüntető díjat a polgármester majd januárban, az újévi koncert keretében rendezett ünnepségen adja át.

A díjra javaslatot tehet:
a) a polgármester, a jegyző
b) a képviselők, a képviselők mellett működő bizottságok tagjai
c) szentendrei szakmai, civil szervezetek, egyesületek, intézmények
d) legalább 10 állandó szentendrei lakóhellyel rendelkező polgár.

A díjból minden évben csak egy adományozható, ezért fontosnak tartja a városvezetés a szentendrei polgárainak véleményét, javaslatát.

Az önkormányzat kéri a javaslattevőket, hogy a méltatás szövegét 10-15 gépelt sorban fogalmazzák meg az adatlapon, mely a város Ügyfélszolgálati Irodájában (Duna-korzó 18.) átvehető, vagy a honlapról letölthető.

A javaslatok beérkezési határideje: 2013. december 3. kedd 16 óra

A javaslat beadásának helyszíne: Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal Iktatója (2000. Szentendre, Városház tér 3.)

A javaslatokat az adatlap kitöltése után e-mail-ben is el lehet küldeni a fent megadott határidőre: nemeth.viktoria@ph.szentendre.hu

További felvilágosítást kérhetnek Németh Viktóriától a Jegyzői titkárságon a következő telefonszámon: 26/503-365, vagy 06-20-326-5092

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben