Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2016. Augusztus 31. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: TV Szentendre

Kiállítótérrel és baba-mama szobával bővült a PMK

Kiállítótérrel és baba-mama szobával bővült a PMK

Átadták a legkisebbeknek a Pest Megyei Könyvtárban a baba-mama sarkot, ahol nem csak korukhoz illő játékokat találnak, de foglalkozásokkal is várják majd őket a jövőben.

Szentendrei illusztrátorok munkáiból látható tárlat megnyitójával egybekötve adták át, a külön kisgyermekeknek megtervezett sarkot, ahol vidám környezetben, játszva várhatják majd nagyobb családtagjaikat a kicsik. Az ötlet megszületésétől a megvalósulásig közel egy év telet el, a Pest Megyei Könyvtár a Szentendre Éjjel –nappal nyitva rendezvénysorozat keretében Werner Ákos, a Pest Megyei Könyvtár igazgatója, és Verseghi –Nagy Miklós a város polgármestere adta át a gyerekeknek a baba-mama sarkot augusztus 26-án. Egy terv megvalósulása mindig ünnepi pillanat, így volt ez a Pest Megyei Könyvtár életében is, amikor az első gyermekek beléptek az intézménybe. A gyerekeknek szóló tér kialakítására egy belsőépítészt kért fel az intézmény vezetése, aki számos szempontot figyelembe véve, természetes anyagokat felhasználva alakította ki a gyermekbarát környezetet.

A tárlaton szereplő illusztrátorok a helyszínen dedikálták az általuk készített könyveket, amiknek egyes jelenetei a tárlaton is megtekinthetőek, van aki apró figurákba ölti az általa rajzolt mese főhőseit, amikkel szintén találkozhattak a megnyitón a kicsik. Az alkotóknak sokat jelent, amikor egy-egy általuk készített könyv feltűnik egyik másik gyermek kezében, akár a Pest Megyei Könyvtárban is. Alig készül el egy-egy könyv már a következő munkára kell koncentrálni a művésznek, mert a gyermekeknek dalokkal, mesékkel, mondókákkal van kirakva az olvasás felé vezető út, amit kicsi korban kell megszerettetni velük. A Szentendre Éjjel Nappal Nyitva rendezvénysorozat a könyvtárban is számos programot tartogatott a látogatóknak, ahová érdemes volt ellátogatni.

Fotó: illusztráció (kormanyhivatal.hu)

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe