Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Augusztus 01. 07:48, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Kiiktathatóvá válik Magyarországon a gyerekek ketrecharca

Kiiktathatóvá válik Magyarországon a gyerekek ketrecharca

Azzal, hogy két évvel a jogszabály-módosítás után a bíróság jogerősen is feloszlatta a gyerekek ketrecharcát szervező egyesületet, remény van arra, hogy ezt a műfajt kiiktatjuk Magyarországon

- mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Rétvári Bence emlékeztetett: két éve hívta fel a sajtó a figyelmet arra, hogy 10-12 éves gyerekeket küldenek védőfelszerelés nélkül a ringbe és fogadnak a harcuk kimenetelére egy olyan műfajban, amelyben akár egész életükre kiható, súlyos sérüléseket szerezhetnek a küzdők.

Utalt arra: akkor a kormány azonnal kezdeményezte a jogszabályok módosítását, az ilyen küzdelmek feltételeinek jelentős szigorítását, benne az alsó korhatár bevezetésével, az ügyészség alapos munkájának eredményeként pedig most sikerült jogerősen feloszlatni az egyesületet.

Elmondta, a tízes éveik elején járók nem tudják olyan mértékben felmérni e sérülések következményeit, mint a felnőttek, ezért is említette "a nehezebb sorsú gyerekek kihasználásának egyik módjaként" ezeket a küzdelmeket.

fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.