Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2016. Augusztus 22. 11:00, hétfő | Helyi
Forrás: Szentendre Önkormányzata

Kitüntetések Szentendrén

Kitüntetések Szentendrén

Augusztus 20-án, a Városháza dísztermében rendezett városi ünnepség keretében adták át az idei szentendrei kitüntetéseket.

Szentendre Város Díszpolgára címet nyert el dr. Fodor Pál turkológus, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának főigazgatója, a Történettudományi Intézet igazgatója, aki idén magas rangú állami elismerést is kapott: a Pesti Vigadóban megrendezett állami ünnepségen a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést vehette át.

Pro Urbe Emlékérmet kapott dr. Sigora Éva gyermekorvos, Kívés Zoltán diakónus, hitoktató, a Szentendrei Karitász Szolgálat vezetője és a Szentendrei Óvónők Néphagyományt Éltető Közössége, Papp Kornélia vezetésével.

Dr. Czuprák Ottóné, a Templomdombi Általános Iskola tanára munkájának elismeréseként Pedagógus Szakszolgálati Emlékérmet kapott az Emberi Erőforrások Minisztériumától. A díjat szintén az ünnepség keretében adták át.

Az ünnepségen köszöntőt mondott Verseghi-Nagy Miklós polgármester. Ünnepi beszédet mondott Hóvári János, a MANK főigazgatója, a Zrínyi Emlékév Emlékbizottság elnöke, aki nemcsak Szent István királyunk megőrzendő örökségét emelte ki, hanem helyi szellemi értékeinket is.

Az ünnepi műsorban közreműködött Sasvári Borbála és Sasvári Bertalan népzenészek, Trombitás Titánia és Kerényi Tamás táncművészek. A SZÓNÉK hagyományaihoz híven közös énekkel köszönte meg a díjat, Szigethy Ildikó pedig egy kenyérről szóló ízes népmesével gazdagította a közönséget. Az eseménysor narrátora Török Olivér volt, főszervezője Kóbor Edit protokoll vezető.

Az új kenyeret hagyományosan városunk felekezeteinek vezetői szentelték fel, majd az ünneplő közönség közösen fogyasztotta el az ökumenikus szertartáson megáldott kenyeret.

Az estet a Szentendrei Új Kamarazenekar ünnepélyes koncertje zárta a Református Templom kertjében.

Fotó: Paraszkay György

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt