Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2016. Április 22. 09:00, péntek | Helyi sport
Forrás: Szentendre Önkormányzata

Kiváló pingpong eredmények

Kiváló pingpong eredmények

Dupla versenynapon vettek részt az Eurokapu SE fiataljai, de a kevésbé fiatalok is szépen szerepeltek április harmadik hétvégéjén. Szentendre és vidéke iskolásai alaposan kitettek magukért.

Vasárnap Erdőkertesen került megrendezésre az I. Erdőkertes kupa, ahol óriási mezőny gyűlt össze. Arra is alkalom nyílt, hogy országos versenyeken is kiválóan szereplő játékosokkal mérjék össze a tudásukat a szentendrei versenyzők.

Mind Erdőkertesen, mind a szombati Budai PingPong Klub által szervezett Stiga Mini kupán kiválóan szerepeltek versenyzőink. A szombati versenynapon Dezséri Zsiga és Zsengellér Dani is érmet hozott, de vasárnap is szép egyéni teljesítményeket születtek. A csoportmérkőzésekről mindenki tovább jutott és a főtáblán folytathatták a versenyzést. Kiemelendő Pászti Zalán teljesítménye, aki a legifjabbak között, de egy korosztállyal feljebb is remekül teljesített. Polyák Mátyás és Gerlai Dániel pedig Erdőkertes polgármesterétől, Pásztor Lászlótól vehette át díját.

Az erdőkertesi verseny különlegességét és egyben értékét az adta, hogy rendkívül nagyszámú nevezés érkezett. Szentendre és vidéke is 16 versenyzőt nevezett, ebből 11 utánpótlás korú . A nagy létszámnak köszönhetően reggel 8:00-tól egészen 23:00-ig pattogott a labda az erdőkertesi Neumann János Iskola tornatermében. A verseny bizonyította, hogy Pest megye számos pontján (pl. Dunakeszi, Dunaharaszti, Göd, Vác, Nagykőrös, Veresegyház, Őrbottyán, Gödöllő, Cegléd) igen aktív nevelőmunka folyik, sőt, még budapesti nevelőegyesületek (BVSC, PTSE) is megtisztelték a Erdőkertes első versenyrendezését. Külön rangot adott a versenynek, hogy Dunakeszi élversenyzője, Volentics Anna, vagy a fiatal kora ellenére máris NBII-ben szereplő Galáth Ferenc is a nevezők között volt, és kiemelkedően szerepelt sokszoros magyar bajnokaink kisfia, Varga Botond, aki az U10-kategóriában hozta a papírformát.

“Az erős mezőny nem ijesztette meg fiataljainkat, az egyesület által tavaly novemberben – akkor még önerőből és eszkozök nélkül – elindított SLT* program láthatóan sok szép eredményt hozhat, öregbíthetné Szentendre és vidéke hírnevét. Ehhez már csak az kéne, hogy valóban hatékonyabban ki is tudjuk használni azokat a lehetőségeket, melyek idén megint adottak ugyan, de valahogy mindig háttérbe szorulunk pl. épp egyéb iskolai, vagy városi, vagy triviális pénzügyi nehézségek miatt” – vélekedett az egyesület ügyvezetője, Nagy Róbert.

Fotó: szentendre.hu

Címkék: pingpong, Sport, Szentendre

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt