Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2016. Augusztus 30. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Origo

Kortárs művészek buliztak három napig Szentendrén

Kortárs művészek buliztak három napig Szentendrén

Tisztességesen lezárta a nyarat a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál.

Amikor az utcán hömpölyög a művészet

Óvatos becslések szerint is legalább 130 képzőművész él Szentendrén, ez is lehet az oka, hogy a 9. alkalommal megrendezett, háromnapos Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál olyan változatos programkínálattal várta a látogatókat, mintha Európa összes kortárs művészeti galériáját egybenyitották volna, annyi extrával, hogy itt maguk a művészek is elérhetőek voltak teljes, sőt, kifejezetten barátságos valójukban. Lelkes lokálpatrióták nyitották ki házaik, galériáik, műhelyeik és üzleteik ajtaját, hogy a betérők felfedezhessék titkaikat, megismerhessék a rejtett Szentendrét.

Elstartolt az Art Capital

Ezen a hétvégén kezdődött a nagyszabású Art Capital művészeti programsorozat is, amely október közepéig tart - hívta fel a figyelmet a fesztiváligazgató. Ennek fő célja, hogy a kiemelkedő művészeti hagyománnyal rendelkező Szentendre a képzőművészet magyar fővárosává válhasson.

Fesztivál nappal

Az időjárás is a szervezőkkel volt a hétvégén, a legfiatalabbak már kora reggel megszállták a vásári játékokat, ezután dönthettek: vagy a Felnőttmegőrzőben hagyták a szülőket vagy velük együtt keltek útra a sétálóutcákon, ahol - mint egy modern mesében kortárs képzőművészeti alkotások kísérték őket valamelyik GastroArt-helyszínig, ahol hagyományos fogásokat kínáltak a helyi éttermek – egészen újszerű felfogásban.

Fesztivál éjjel

Sötétedés után életre keltek a színes lampionok, egyenessé téve az utat a Borszínpad és a Pódiumszínpad között. Az út - maga is önálló programként – adott ponton átalakult a Mondvacsinált utcafesztivállá, itt élő és elektronikus zenével kísérve, különleges kézműves sörökkel és termelői borokkal, egyedi koktélokkal, prémium italkóstolóval találkozott a közönség. Vasárnap este pedig a Neoneon Fényfőtér-előadás idejére a szentendrei épületek különleges színekben pompáztak, jelezve: Szentendrén mindig történik valami érdekes.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.

2024. Május 12. 09:01, vasárnap | Sport

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: ilyen sportélményben még nem volt részem magyar körversenyen

Eisenkrammer Károly számára élete legkülönlegesebb sportélményét nyújtja eddig a Tour de Hongrie országúti körverseny.