Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Március 26. 08:42, kedd | Helyi
Forrás: MTI Fotó: Beliczay László

Kósa Lajos: a választók nem fordultak el a Fidesztől

Kósa Lajos: a választók nem fordultak el a Fidesztől

A választók nem fordultak el a jelenlegi kormánytöbbségtől - így értékelte a hétvégi, fideszes győzelmet hozó időközi önkormányzati választások eredményét Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke hétfőn Budapesten.

A sajtótájékoztatóján részt vett Benkő Tamás, aki a Fidesz jelöltjeként Dunakeszin nyerte meg az időközi képviselő-választást, valamint Horváth Győző is, aki a Fidesz-KDNP színeiben a szentendrei képviselő-választáson győzött.

Kósa Lajos szerint az eredmények azt mutatják, hogy az emberek csak mérsékelten figyelik "a baloldali belküzdelmeket", sokkal jobban érdekli őket, mi lesz velük, a családjukkal, a településekkel, a baloldal üzenetei és a most is megnyilvánuló "gyűlöletkampánya" pedig nem érdekelte őket.

Szentendrével kapcsolatban megjegyezte, hogy a Fidesz-KDNP jelöltje a volt szocialista polgármestert győzte le, Dunakeszin pedig - mint fogalmazott - a baloldal két pártja, az Együtt 2014 és a szocialisták "összevissza kaszabolták egymást", és a választók érdekelték őket a legkevésbé.

A kormánypárt ügyvezető alelnöke hozzátette, hogy Dunakeszin és Szentendrén is jobban szerepelt a Fidesz, mint 2010-ben, vagyis "nem lehet azt mondani, hogy az emberek elfordultak volna tőlünk, sőt inkább a baloldaltól fordultak el".

Benkő Tamás a tájékoztatón azt mondta, a Fidesz dunakeszi sikere azt bizonyítja, hogy a választók egyértelműen elutasítják a baloldal "gyűlöletkampányát", és értékelik azt, ha a városvezetés az ő érdekükben teszi a dolgát. Hozzá hasonlóan Horváth Győző is arról beszélt, hogy Szentendrén szintén "borzasztó gyűlöletkampány" folyt, ennek ellenére sikerült nyernie.

Dunakeszi és Szentendre mellett vasárnap a tiszaszigeti időközi polgármester-választást is a Fidesz-KDNP jelöltje, a posztért egyedül induló Ferenczi Ferenc nyerte meg. Tiszabőn ugyancsak a Fidesz jelöltje, Szabó Béla győzött a polgármester-választáson.

Kapcsolódó cikk:

Időközi választások: „nyert a Fidesz, de csökken a támogatottsága” - állítja az ellenzék

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma