Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. Január 21. 08:03, kedd | Helyi

Kosárlabda: egy félidőre futotta a felnőtteknek, a juniorok a hajrában nyertek

Kosárlabda: egy félidőre futotta a felnőtteknek, a juniorok a hajrában nyertek

Parádés első félidő után kicsúszott a játék a Szentendrei Kosárlabda SE NB II-es csapatának a kezéből szombaton, és így vesztettek a fiúk az ELTE-BEAC ellen. A juniorok viszont vasárnap remek véghajrával győztek.

SZKSE–ELTE-BEAC Újbuda (Rózsa Dávid tudósítása)

Hazai pályán fogadta az ELTE BEAC csapatát a Szentendrei Kosárlabda SE NB II-es felnőtt csapata a hétvégi forduló keretében. A szentendrei fiúk egy nehéz vereség után mindenképpen egy győzelemmel akartak javítani hazai pályán, a fiatal ellenfél ellen.

Az első negyedben sikerült ennek megfelelően is kezdeni, a csapat kezdő irányítójának hiánya ellenére. Ezzel együtt, talán kissé meglepve az ellenfelet és saját magukat is, kilenc pontos előnyt sikerült kidolgozniuk a fiúknak, 20-11-es vezetéssel.

A második negyedben folytatta az együttes a domináns játékot, amit jó védekezéssel alapoztak meg kosarasaink. Az ellenfél is elkezdett azonban magára találni, de ennek ellenére magabiztos, 37-24-es vezetéssel térhettek pihenni a szentendrei fiúk.

A nagyszünet után, viszont megtört a hazai csapat lendülete, míg az ellenfél újult erővel tudott kifutni a pályára. Ennek eredményeképpen, könnyű kosarakat tudtak szerezni az újbudaiak, míg a hazaiak mind támadásban, mind védekezésben elveszítették a fonalat. Szorossá is vált az állás a negyed végére, hiszen 48-45-ös hazai vezetésnél vonultak le a pályáról a csapatok.

A negyedik negyedben tovább folyt a szoros csata, többször is átvette mind a két alakulat a vezetést. Az utolsó másodpercekben, három pontos vendégvezetésnél, még volt a szentendrei csapatnak esélye az egyenlítésre, és ezzel a hosszabbításra, de az egyenlítő találat végül már csak időn túl érkezett.

A vége így SZKSE- ELTE BEAC: 64–67

Szentendrei Kosárlabda SE: egy félidőre futotta a felnőtteknek, a juniorok a hajrában nyertek

Óbudai Kaszások - Szentendrei SZKSE (Nagy Olivér összefoglalója)

Vasárnap a délelőtti hazai mérkőzést követően, vendégként játszott a szentendrei junior kosárcsapat Óbudán a Kaszások ellen. A meccs rangadó volt, mivel a két csapat közel azonos szinten állt az idei ranglistán. A szentendreiek kemény küzdelem és erőfeszítés után végül sikeresen vették az akadályt.

A fiúk egy kicsit lassan kezdtek neki az első félidőnek, így a kaszások hamar átvették a vezetést és meg is tartották. A vendégjátékosoknak kellet egy kis idő, míg hozzászoktak a pályához, sok volt a kihagyott dobás, büntető és ziccer az egész félidőben. A védekezés sem ment tökéletesen, így a pontkülönbség tízes nagyságrendű lett.

A második félidőben már sokkal jobban ment a támadás, a szentendreiek hamar behozták a ponthátrányt, és a védekezés is jól összeállt. Az ellenfél legtöbb támadását sikerült kivédekezni és így rengeteg pontot szereztek játékosaink indításokból. Az utolsó negyed kezdetén mindössze hat ponttal vezettek a kaszások, amikor a szentendreiek egy pár jól eldobott hárompontos dobással eldöntötte a meccs végeredményét, és így csapatunk végül 67 - 58-ra nyertek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe