Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Március 16. 09:00, szerda | Helyi sport
Forrás: Szentendrei Kosárlabda SE

Kosárlabda fordulók

Kosárlabda fordulók

A Pest megyei serdülő bajnokság hatodik fordulóján a Szentendrei KSE a Dunaújvárosi Főiskola DSE-vel és a KLIKK Zsiráfok csapatával mérkőzött meg március 6-án Kiskunlacházán.

Ettől a fordulótól kezdve már kieséses rendszerben folytatódik a bajnokság, ami azt jelenti, hogy minden 4 csapatos tornán az első 2 helyezett továbbjut a következő szakaszban. Jelen helyzetben az első 16 helyezett csapatból, minden csoportból az első 2 helyezett jut tovább a legjobb 8 csapat közé, majd az áprilisi fordulót követően a továbbjutó csapatok játsszák a 4-es döntőt.

Szentendrei KSE - Dunaújvárosi Főiskola DSE 112-39 (30-3, 31-7, 28-15, 23-14)

Az első perctől kezdve nagyon jól játszottak a szentendreiek a gyengébb képességű dunaújvárosiak ellen. Agresszív és hatékony védekezéssel nagyon sok labdát tudtank szerezni és támadásaikat sorra látványos kosarakkal fejezték be. Egy pillanatig sem volt kétséges, hogy Szentendre nyeri a mérkőzést.

KLIKK Zsiráfok - Szentendrei KSE 58-107 (16-23,1 5-28, 22-24, 6-22)

A második mérkőzésen a hazai csapat ellen játszottak a szentendreiek. Kulcsfontosságú volt ezen a mérkőzésen a lepattanók megszerzése és az ellenfél 2 kulcsjátékosának a levédekezése. Az első negyedben kissé „lelassulva” kezdték a mérkőzést a szentendreiek, nem voltak ráhangolódva a játékra. Az első 5 percben felváltva estek a kosarak és nem tudták ráerőltetni akaratukat az ellenfélre. Változást a szentendrei időkérés hozott, utána agresszívebbek lettek mind védekezésben, mind pedig támadásban és ez az eredményjelzőn is meglátszott. Az első negyedet 7 pontos előnnyel zárták, köszönhetően Szűcs Tamás és Herczeg Zsolt ponterős játékának. A 2. negyedben agresszív, egész pályás letámadó védekezésüknek köszönhetően sok labdát szereztek védekezésben és a Molnár Gellért és Sipos Gergő eredményes támadójátékának köszönhetően a szünetre 20 pontra növelték előnyünket a szentendreiek. A második félidőben pillanatok alatt 30 pontra növelték előnyünket és látványos megoldásokkal 49 pontos különbséggel megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Szép Márton - edző

Fotó: Szentendrei KSE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma