Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Március 12. 08:09, kedd | Helyi
Forrás: lvp / Szentendrei Kosárlabda SE

Kosárlabda: győzelem, remek meccsek – hétvégi eredmények

Kosárlabda: győzelem, remek meccsek – hétvégi eredmények

Legyőzte a Szentendrei Kosárlabda SE felnőtt csapata szombaton hazai pályán a Kandó alakulatát, míg a junior együttes fegyelmezetten, remek játékkal ezúttal kikapott a Kőbányai Darazsaktól. A gyerekcsapat is játszott.

Szombaton elsőként a junior csapat lépett pályára, a Budapest bajnokság tabellájának második helyén álló Kőbányai Darazsak ellen. A találkozóról Könczöl Attila, a klub elnöke elárulta, hogy csak és kizárólag dicsérő szavak illetik a fiúkat. Még úgy is, hogy végül meccset 74-61-re a Kőbányai Darazsak nyerték.

A mérkőzés szünetéig, harmadik negyedéig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Végül a negyedik negyedben ugyan csak pár ponttal, de mégis az ellenfél kerekedett felül. Nem tudom, hogy mi, de valami hiányzott. Lehet, hogy a számunkra szokatlan, az ellenfél edzője által nyilvánított magatartás, zavarta meg a fiúkat, mely rányomta bélyegét az egész mérkőzésre? Lehet, hogy valami más? Nem tudom, de a fiúk mindent beleadtak és nagyon szépen, fegyelmezetten játszottak” – tette hozzá Könczöl Attila.

Szintén szombaton lépett pályára NBII-es felnőtt csapat is, mely hazai pályán fogadta a tabella sereghajtóját, a Kandó FSC alakulatát.

Ugyan sereghajtók, de rendkívül rutinos, összeszokott csapatot láttunk vendégül. Ezen a mérkőzésen nem a megszokott felállással léptünk pályára. Most játéklehetőséget kaptak azok a játékosok is, akik eddig nem jutottak igazán játékhoz. Ennek ellenére egy összeszokott együttest láthattunk a pályán, szépen hozták a figurákat és ez meghozta az eredményét. A mérkőzés végül az elvárt eredménnyel zárult” – értékelt a klubelnök.

A szentendrei fiúk ugyanis 67-51-re diadalmaskodtak a Kandó FSC játékosai felett.

Vasárnap ezt követően gyerekcsapat kapta a főszerepet Szigetszentmiklóson, ahol a BKGDSE és a Százhalombatta várt az ifjú kosarasokra. Mint az egyesület vezetője kifejtette, ez a nap sajnos nem az ő napjuk volt, mivel, ha pár ponttal is, de mindkét találkozón kikapott az együttes. Könczöl Attila elmondta, hogy ezzel együtt a játékosok kiérdemelik edzőjük és a közönség dicséretét. A BKGDSE ellen 43-39-re, míg a Százhalombatta ellen 65-54-re kapott ki a szentendrei gyerekcsapat.

Az egyesület minden szurkolójának – akár a mérkőzések helyszínein, akár távolról tette – köszöni a buzdítást, melyet a következő hazai mérkőzésen, március 23-án a junior csapat Zuglói Sasok elleni összecsapásán, bárki megtehet élőben a találkozón is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.