Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Május 05. 09:32, hétfő | Helyi
Forrás: Szentendrei Kosárlabda SE

Kosárlabda: pályán a gyerekcsapat – egy győzelem, egy vereség

Kosárlabda: pályán a gyerekcsapat – egy győzelem, egy vereség

Egy győzelem és egy vereség a szentendrei gyerek kosárcsapat legutóbbi mérlege. A legifjabb kosarasok a Klikk Zsiráfok és a BKSE együttese ellen léptek pályára idegenben a közelmúltban.

Klikk Zsiráfok - Szentendrei KSE 68-75 (15-19,23-19,16-19,14-18) - Szép Márton edző beszámolója

Már az első perctől kezdve látszott, hogy a hazai csapat nagy magassági és súlyfölényben lesz. Ezt megpróbáltuk egy agresszív védekezéssel semlegesíteni, ami az első negyedben sikerült is és támadásban is több látványos és eredményes megoldásunk volt.
A második negyedben sem volt gond a védekezéssel, de sajnos a pontszerzéssel annál több, hiszen az összes pontot, szám szerint 19-et egyetlen egy játékos, azaz Dávid Andris szerezte.
A második félidőben felváltva estek a kosarak, a mieinknél főként a Dávid - Molnár páros volt elemében támadásban, míg védekezésben az egész csapat jól teljesített.

Pontszerzők: Dávid András 36, Molnár Gellért 24p, Laki Anna 6p, Láloczki Levente 2p, Földi Csongor 3p, Sipos Gergő 2p, Szabó Áron.2p.

Kosárlabda: pályán a gyerekcsapat – egy győzelem, egy vereség - Szentendre

BKSE - Szentendrei KSE 98-79 (30-21,16-19,27-19,25-20)

A második mérkőzést a jobb képességű budaörsi csapat ellen játszottuk, melyben három olyan lány is játszott, akik az országos bajnokságban szerepelnek más csapatoknál: Vasas és MTK. A lányok versenyengedélyét megnézve jogosultan léptek pályára, hiszen születési évük 2000 és 2001.

Az ellenfél csapatában szerepelt 5 olyan játékos, akik 10-12 centiméterrel voltak magasabbak, mint a mi csapatunk legmagasabb játékosa.
Az első negyedben Molnár Gellért bátor és eredményes, illetve Sipos és Láloczki magabiztos támadójátékának köszönhetően fej-fej mellett haladt a 2 csapat, habár látszott, hogy az ellenfél kulcsjátékosát nem nagyon tudjuk semlegesíteni. Ahogy kezdtünk fáradni, egyre inkább a magassági és fizikai fölényben játszó budaörsi csapat akarata érvényesült.

A második negyedet főként Dávid eredményes játékának és a jó csapatvédekezésnek köszönhetően sikerült megnyerni. A második félidőben sajnos nem sikerült megfordítani a mérkőzést és habár voltak fellángolásaink és esély arra, hogy kiegyenlítsünk mindig becsúszott egy-egy rossz védekezés, vagy pontatlan átadás, vagy egy rossz dobás.

A mérkőzés legjobbja Dávid Andris volt, aki 28 pontot szerzett, de sajnos mellé csak Molnár Gellért tudott felzárkózni a maga 24 pontjával.

Még egyszer bebizonyosodott, hogy a mi csapatunkból hiányoznak a "magas" emberek és bár technikailag jól képzettek vagyunk, a magas csapatok ellen nem nagyon tudjuk érvényesíteni tudásunkat. A hasonló csapatok ellen csak az agresszív védekezés és a gyors játék tud eredményes lenni. Ebben kell fejlődnünk.

A második mérkőzésen elszenvedett vereség ellenére dicséret illeti a csapatot, a küzdeni tudásáért. Külön dicséretet érdemel a két kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékos: Dávid Andris és Molnár Gellért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén