Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Augusztus 28. 07:58, szerda | Helyi
Forrás: MTI/fotó: hirado.hu

Kövér László Szentendrén: Kelet-Közép-Európa népeinek azonosak a gondjaik

Kövér László Szentendrén: Kelet-Közép-Európa népeinek azonosak a gondjaik

A legfontosabb kelet-közép-európai sorskérdések összeköthetik a térség népeit, fejtette ki Kövér László az Országgyűlés elnöke kedden Szentendrén.

A legfontosabb kelet-közép-európai sorskérdések összeköthetik a térség népeit: ezek közül a demográfiai helyzet alakulása és a Nyugat-Európából kiinduló agyelszívás közös elszenvedése ösztönözhetne az összefogásra - mondta az Országgyűlés elnöke kedden Szentendrén.

Kövér László a Rákóczi Szövetség által szervezett Kárpát-medencei Főiskolás Táborban tartott előadásán arra hívta fel a figyelmet: "észre kell venni, hogy mi egy egység vagyunk ebben a térségben, közös történelmünk által megvert népek, és ezen kihívásokkal csak úgy tudunk szembenézni, ha figyelembe vesszük, hogy gondjaink és érdekeink is azonosak".

A rendezvényen az Országgyűlés elnöke a nemzetpolitika kérdéseiről beszélt, hangsúlyozva, hogy az összmagyarság életében kiemelt szerepe van a határon túli magyarságnak.

Megjegyezte, hogy az elmúlt három évben az indokoltnál kevesebb figyelem juthatott a határon túli magyarokra, mert az unióval folytatott csatározások emésztették fel a politikusok energiáinak nagyobbik részét.

A jövőre nézve azonban biztatónak nevezte, hogy a környező országoknak a magyarországihoz hasonló nemzeti sorskérdésekkel kell szembenézniük, ami az ellenségkeresés helyett az összefogásra ösztönözhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.