Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Április 30. 08:30, szerda | Helyi
Forrás: PMRFK

Közel 100 autót lopott a banda Pest megyében - rendőrkézen – FOTÓK+VIDEÓ

Közel 100 autót lopott a banda Pest megyében - rendőrkézen – FOTÓK+VIDEÓ

Közel 100 autó eltulajdonításában, szétbontásában és értékesítésében vett részt az a kilenc férfi, aki ellen eljárást folytatnak a Pest megyei nyomozók. Célterületük elsősorban a főváros volt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat orgazdaság bűntett, valamint más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Zs. Róbert 38 éves kerepesi lakos és társai ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján D. Gergő 23 éves és O. Gábor 21 éves kerepesi lakosok március 4-én 21 óra és március 5-én 4 óra közötti időben - a magukkal vitt eszközök segítségével - eltulajdonítottak egy kerepesi utcában parkoló személygépkocsit. A lopott járművel a 23 éves férfi Fót irányába távozott, azonban Fóton az egyik utcában lesodródott az útról és felborult. A gyanúsított a rendőrök kiérkezése előtt elmenekült a helyszínről.

Az eset kapcsán a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán indult büntetőeljárás lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A nyomozás során beszerzett adatok alapján a gödöllői nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható kerepesi férfiakat. A rendőrök D. Gergőt április 2-án, míg 21 éves társát 6 nappal később elfogták, előállították és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A két fiatal beismerte, hogy 2012 óta – megrendelésre - közel 100 különböző típusú személygépkocsit tulajdonított el Budapest, valamint Pest megye területéről. Az illetékes bíróság elrendelte mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását.

Közel 100 autót lopott a banda Pest megyében - rendőrkézen – FOTÓK+VIDEÓ

Az ügy tárgyi súlyára tekintettel a nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folytatták tovább és összehangolt akció keretében április 23-án Pest megyében több - az üggyel összefüggésbe hozható - személyt fogtak el.

A végrehajtott nyomozati cselekmények során a rendőrök megállapították, hogy O. Gábor és D. Gergő mellett T. Dániel 22 éves kerepesi lakos vett részt a gépjárművek eltulajdonításában. A 22 éves férfi a megalapozott gyanú szerint 2013. március és 2014. január között összesen 12 személygépkocsit tulajdonított el Budapest területéről.

Közel 100 autót lopott a banda Pest megyében - rendőrkézen – FOTÓK+VIDEÓ

A három férfi a járművek eltulajdonítását Zs. Róbert, valamint B. Milán 29 éves fóti lakos megrendelésére hajtotta végre, melyért készpénzt kaptak. A 29 éves férfi, V. Zoltán 42 éves fóti lakost bízta meg a lopott autók szétszerelésével, majd a bontott alkatrészeket értékesítette. Zs. Róbert megbízásából B. András 23 éves kerepesi lakos végezte a szétbontást, melyben H. Péter 22 éves kerepesi lakos segített neki.
A nyomozók az öt férfit orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, és gyanúsítottként hallgatták ki.

Közel 100 autót lopott a banda Pest megyében - rendőrkézen – FOTÓK+VIDEÓ

A megalapozott gyanú szerint R. Antal 52 éves veresegyházi lakos- Zs. Róbert megbízásából- megváltoztatta az eltulajdonított, de szét nem bontott gépkocsik egyedi azonosító jeleit. Őt a Pest megyei nyomozók- őrizetbe vétele mellett- orgazdaság bűntett és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Az illetékes bíróság április 25-én elrendelte R. Antal házi őrizetét, társai pedig előzetes letartóztatásba kerültek.
A gyanúsítottak ellen a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.