Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Január 09. 07:56, szombat | Helyi
Forrás: Szentendrei Önkormányzat

Középületek energiahatékony felújítása

Középületek energiahatékony felújítása

A projekt keretében felújított “Fehér Ház” épületében lévő P’Art Mozi adott helyet a középületek energetikai korszerűsítése projekt átadó ünnepségének 2016. január 7-én.

Az átadón dr. Török Balázs alpolgármester kiemelte, hogy a lebonyolításra rendelkezésre álló rövid idő alatt példás összefogással, sokak összehangolt munkájával valósulhatott meg a csaknem 150 milliós fejlesztés, mely a város egészét érinti.

Mint az átadón elhangzott, az önkormányzat novemberben értesült arról, hogy a város 150 millió Ft támogatást nyert középületek energetikai korszerűsítésére. A pályázat célja a korszerűsített épületek energiafelhasználásának csökkentése, az energiahatékonyság növelése. A középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése – KEOP 2015-5.7.0 – sikeres pályázat keretein belül négy, a szentendrei mindennapokban jelentős szerepet játszó ingatlan újult meg 2015. december 14-ig.

Homlokzati nyílászárócserével és hőszigeteléssel újul meg a Dunakorzó út 18. – Fehér Ház, a Bajcsy-Zsilinszky utca 6. – Közkonyha, a Hamvas B. utca 4/b – bölcsőde és a Bükköspart 27. – háziorvosi rendelő épülete. A felújítások a pályázathoz elkészített felmérések és energetikai számítások iránymutatásai alapján történnek. A munka gőzerővel indult, és mind a négy épületen párhuzamosan haladt, hogy a projekt határidejét tartani tudják.

A homlokzatfelújítási programban az önkormányzat kiemelt figyelmet szentelt az épületek karakterének megtartására, bár azok nem műemléki épületek, jellegzetes jegyeik megőrizendők.

Mint az ünnepi átadón dr. Török Balázs városfejlesztési alpolgármester elmondta, a korszerűsítés az óvodásoktól az idősebb korosztályig a városlakók valamennyi rétegét érinti, az egész város életminőségének javítását szolgálja. Kiemelte: sokak összehangolt, fegyelmezett munkájára volt szükség ahhoz, hogy a projekt megvalósítására rendelkezésre álló néhány hét alatt a munkát maradéktalanul be tudják fejezni. Az alpolgármester köszönetet mondott az összefogásban résztvevőknek és örömét fejezte ki a pályázat és a megvalósítás sikeres lebonyolítása miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.