Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Szeptember 10. 22:16, kedd | Helyi
Forrás: FMC

Kucsera Ferenc tiszteletére miséztek a Vatikánban

Kucsera Ferenc tiszteletére miséztek a Vatikánban

A Kucsera Emlékév kiemelkedő programja a Kucsera mise, amely a Római Magyar Akadémia és a Vatikáni Nagykövetség segítségével valósult meg.

A régóta ápolt jó kapcsolatoknak köszönhetően a Római MAgyar Akadémia meghívárására a Ferenczy Múzeumi Centrum kiállítást szervez Rómában Felvonulás (Tiltott és tűrt művészet Szentendrén a Kádár-korszakban) címmel.
Az Önkormányzat által meghirdetett Kucsera-emlékévhez és a Kucsera Ferenc mártíromságát feldolgozó, október végén nyíló kiállításhoz kapcsolódóan szeptember 10-én a múzeum kezdeményezésére Kucsera-emlékmisére várták a híveket a vatikáni Szent Péter bazilika magyar kápolnájába, a Magyarok Nagyasszonya kápolnába. A misét Bécser Róbert atya, a szentendrei Ferences Gimnázium igazgatója celebrálta, és a Vatikáni Rádió magyar szerkesztőjének, Vértesaljai László atyának köszönhetően a Vatikáni Rádió is közvetítette.
A szép számban megjelenő magyar delegáció Kucsera Ferenc boldoggá avatásáért imádkozott abban a kápolnában, ahol az összes magyar szent és boldog szobra, domborműve megtalálható, köztük Csíkszentmihályi Róbert, szentendrei szobrászművész alkotásaival.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.