Városlista
2019. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2019. Szeptember 10. 22:16, kedd | Helyi
Forrás: FMC

Kucsera Ferenc tiszteletére miséztek a Vatikánban

Kucsera Ferenc tiszteletére miséztek a Vatikánban

A Kucsera Emlékév kiemelkedő programja a Kucsera mise, amely a Római Magyar Akadémia és a Vatikáni Nagykövetség segítségével valósult meg.

A régóta ápolt jó kapcsolatoknak köszönhetően a Római MAgyar Akadémia meghívárására a Ferenczy Múzeumi Centrum kiállítást szervez Rómában Felvonulás (Tiltott és tűrt művészet Szentendrén a Kádár-korszakban) címmel.
Az Önkormányzat által meghirdetett Kucsera-emlékévhez és a Kucsera Ferenc mártíromságát feldolgozó, október végén nyíló kiállításhoz kapcsolódóan szeptember 10-én a múzeum kezdeményezésére Kucsera-emlékmisére várták a híveket a vatikáni Szent Péter bazilika magyar kápolnájába, a Magyarok Nagyasszonya kápolnába. A misét Bécser Róbert atya, a szentendrei Ferences Gimnázium igazgatója celebrálta, és a Vatikáni Rádió magyar szerkesztőjének, Vértesaljai László atyának köszönhetően a Vatikáni Rádió is közvetítette.
A szép számban megjelenő magyar delegáció Kucsera Ferenc boldoggá avatásáért imádkozott abban a kápolnában, ahol az összes magyar szent és boldog szobra, domborműve megtalálható, köztük Csíkszentmihályi Róbert, szentendrei szobrászművész alkotásaival.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 15. 11:57, vasárnap | Helyi

Egyszerre öt esküvőt tartottak Szentendrén

Az év első felében a házasságkötések száma közel 8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, Magyarországon - mondta Novák Katalin Szentendrén, ahol a NOE őszi találkozója keretében öt fiatal pár kötött házasságot.

2019. Szeptember 14. 12:03, szombat | Helyi

Szentendrei művészeti ajándékot adtak át Ferenc pápának

A pápai audiencián Vajda Lajos művének nyomatát adta át Gulyás Gábor, a Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatója Ferenc pápának. Másnap magyar művészeti témájú kiállítás nyílt meg a római Magyar Akadémia épületében.

2019. Szeptember 14. 10:37, szombat | Helyi

Szentendrei zarándokcsoport találkozott Ferenc pápával

A Szent Péter teret megtöltő több tízezer hívő között részt vett a kihallgatáson egy 25 fős szentendrei zarándokcsoport, amelynek vezetői a katekézis végén személyesen is találkozhattak a pápával.

2019. Szeptember 14. 00:00, szombat | Helyi

Öt pár házasodik össze a NOE jóvoltából

Öt pár házasodik össze a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) 31. Őszi találkozóján szombaton a Szentendrei Skanzenben – közölte az egyesület elnöke kedden az M1-en.