Városlista
2020. január 28, kedd - Károly,

Hírek

2019. Szeptember 10. 22:16, kedd | Helyi
Forrás: FMC

Kucsera Ferenc tiszteletére miséztek a Vatikánban

Kucsera Ferenc tiszteletére miséztek a Vatikánban

A Kucsera Emlékév kiemelkedő programja a Kucsera mise, amely a Római Magyar Akadémia és a Vatikáni Nagykövetség segítségével valósult meg.

A régóta ápolt jó kapcsolatoknak köszönhetően a Római MAgyar Akadémia meghívárására a Ferenczy Múzeumi Centrum kiállítást szervez Rómában Felvonulás (Tiltott és tűrt művészet Szentendrén a Kádár-korszakban) címmel.
Az Önkormányzat által meghirdetett Kucsera-emlékévhez és a Kucsera Ferenc mártíromságát feldolgozó, október végén nyíló kiállításhoz kapcsolódóan szeptember 10-én a múzeum kezdeményezésére Kucsera-emlékmisére várták a híveket a vatikáni Szent Péter bazilika magyar kápolnájába, a Magyarok Nagyasszonya kápolnába. A misét Bécser Róbert atya, a szentendrei Ferences Gimnázium igazgatója celebrálta, és a Vatikáni Rádió magyar szerkesztőjének, Vértesaljai László atyának köszönhetően a Vatikáni Rádió is közvetítette.
A szép számban megjelenő magyar delegáció Kucsera Ferenc boldoggá avatásáért imádkozott abban a kápolnában, ahol az összes magyar szent és boldog szobra, domborműve megtalálható, köztük Csíkszentmihályi Róbert, szentendrei szobrászművész alkotásaival.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 27. 18:03, hétfő | Kék hírek

Öt percen belül elfogták a rablókat

A rendőrök elfogták azokat a rablókat, akik Miskolc belvárosában egy férfitől elvették mobiltelefonját.

2020. Január 27. 17:00, hétfő | Külföld

Több tucat madarat pusztítottak el a madárinfluenza megjelenése miatt a szlovákiai Bajmóc állatkertjében

Negyvenegy ott élő madarat pusztítottak el a hétvégén a madárinfluenza megjelenése miatt a szlovákiai Bajmóc (Bojnice) állatkertjében, és a létesítményt lezárták a látogatók elől

2020. Január 27. 15:28, hétfő | Belföld

Átadták az új, digitális látványelemeket a gyulai várban

Mintegy 13 millió forintos forrásból fejlesztették a gyulai várban azt a három új digitális látványelemet, amelyet hivatalosan hétfőn adtak át a publikumnak.

2020. Január 27. 14:25, hétfő | Külföld

Csaknem 24 ezer kézbesítetlen küldeményt halmozott fel otthonában egy japán postás

Csaknem 24 ezer kézbesítetlen küldeményt halmozott fel Tokióhoz közeli otthonában egy japán postás, akit mostanra elbocsátottak állásából és jelenleg nyomozás folyik ellene - írja a BBC hírportálja.