Városlista
2020. november 26, csütörtök - Virág

Hírek

2016. Október 18. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: TV Szentendre

Kutató-Mentő Szolgálat bázisának felújítása

Kutató-Mentő Szolgálat bázisának felújítása

A felújítás során, számos szakképzést igénylő feladat is felmerül, amikben szívesen várják az önkéntes segítséget.

Jó ütemben halad a Pest Megyei Kutató Mentő Szolgálat szentendrei bázisának felújítása. Az eszközök már biztonságban vannak, jelenleg a szolgálati helyiségek kialakítása zajlik, ahol elkél a külső segítség is.

Szentendrei bázissal működik a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, akik új székhelyük felújításán dolgoznak. Az eszközöket már biztonságban tudhatják az alapítvány tagjai, jelenleg a szolgálati helyiségek kialakítása zajlik, amit bevetések között végeznek a csapat tagjai.

A ’90-es évek közepétől élnek hivatásuknak a kutató-mentők, akik jelenleg az egyik legaktívabb mentőkutya kiképzéssel, valamint eltűnt személyek kutyás felkutatásával fogalakozó szervezetet alkotják Magyarországon. Segítséget nyújtanak és közreműködnek a hazai-és a nemzetközi katasztrófák és vészhelyzetek, balesetek hatásai elleni védekezésben; a katasztrófák következményeinek felszámolásában; személyek felkutatásában és egészségügyi ellátásában; élet- és tárgymentésben.

A szervezet munkatársai a hatóságok kérésére több bűneset felderítésében is részt vesznek, amiket akár speciális eszközök bevetésével tudnak segíteni. Feladataik közé tartozik a hátrányos helyzetben lévők segítése; állatvédelmi és természetvédelmi feladatok ellátása; közhasznú együttműködések; NATO és euroatlanti integráció elősegítése. A 35 fős szervezet tagjai elsősorban a hivatalos szervekkel működnek együtt a magán jellegű megkereséseket az illetékes hatóságokhoz irányják a magánszemélyeket.

A felújítás során, számos szakképzést igénylő feladat is felmerül, amikben szívesen várják az önkéntes segítséget.

A bázisépítés segítségére való felhívás>>

A Kutató-Mentő Szolgálat Facebook oldala ide kattintva, a weboldala pedig ide kattintva érhető el!

Fotó: Kutató-Mentő Szolgálat

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 26. 08:00, csütörtök | Bulvár

Diéta Percek, Hamburger - VIDEÓ

A diétába néha egy kis bűnözés is belefér! Feri egy hamburger elkészítésébe avatja be nézőit!

2020. November 26. 07:00, csütörtök | Belföld

Bővült a hazai halválaszték, az árak változatlanok

Nagyobb a karácsonyi halválaszték az idén az elmúlt évhez képest, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) tájékoztatása szerint a kiváló minőségű halat a tavalyihoz hasonló áron lehet beszerezni.

2020. November 26. 06:31, csütörtök | Kék hírek

Drónnal és civil autókkal csaptak le a szabályszegőkre – VIDEÓ

Összehangolt akciót tartottak a rendőrök Siófok és Szántód vonzáskörzetében. Összesen 55 szabálysértővel szemben léptek fel.

2020. November 26. 06:00, csütörtök | Belföld

Megszűnhet a kényelmi díj a mobilfizetéseknél

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) törvényjavaslata szerint változhat a mobilfizetéssel elérhető közterületi parkolás, az autópálya használati díj,