Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Október 18. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: TV Szentendre

Kutató-Mentő Szolgálat bázisának felújítása

Kutató-Mentő Szolgálat bázisának felújítása

A felújítás során, számos szakképzést igénylő feladat is felmerül, amikben szívesen várják az önkéntes segítséget.

Jó ütemben halad a Pest Megyei Kutató Mentő Szolgálat szentendrei bázisának felújítása. Az eszközök már biztonságban vannak, jelenleg a szolgálati helyiségek kialakítása zajlik, ahol elkél a külső segítség is.

Szentendrei bázissal működik a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, akik új székhelyük felújításán dolgoznak. Az eszközöket már biztonságban tudhatják az alapítvány tagjai, jelenleg a szolgálati helyiségek kialakítása zajlik, amit bevetések között végeznek a csapat tagjai.

A ’90-es évek közepétől élnek hivatásuknak a kutató-mentők, akik jelenleg az egyik legaktívabb mentőkutya kiképzéssel, valamint eltűnt személyek kutyás felkutatásával fogalakozó szervezetet alkotják Magyarországon. Segítséget nyújtanak és közreműködnek a hazai-és a nemzetközi katasztrófák és vészhelyzetek, balesetek hatásai elleni védekezésben; a katasztrófák következményeinek felszámolásában; személyek felkutatásában és egészségügyi ellátásában; élet- és tárgymentésben.

A szervezet munkatársai a hatóságok kérésére több bűneset felderítésében is részt vesznek, amiket akár speciális eszközök bevetésével tudnak segíteni. Feladataik közé tartozik a hátrányos helyzetben lévők segítése; állatvédelmi és természetvédelmi feladatok ellátása; közhasznú együttműködések; NATO és euroatlanti integráció elősegítése. A 35 fős szervezet tagjai elsősorban a hivatalos szervekkel működnek együtt a magán jellegű megkereséseket az illetékes hatóságokhoz irányják a magánszemélyeket.

A felújítás során, számos szakképzést igénylő feladat is felmerül, amikben szívesen várják az önkéntes segítséget.

A bázisépítés segítségére való felhívás>>

A Kutató-Mentő Szolgálat Facebook oldala ide kattintva, a weboldala pedig ide kattintva érhető el!

Fotó: Kutató-Mentő Szolgálat

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek