Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Január 17. 20:22, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

Kutyamentés, autórongálás, lopások, garázdaság, zaklatás. Év eleji rendőrségi hírek

Kutyamentés, autórongálás, lopások, garázdaság, zaklatás. Év eleji rendőrségi hírek

Kutyamentés, autórongálás, lopások, garázdaság, zaklatás. Év eleji rendőrségi hírek.

Medencébe pottyant kutyát mentettek a szentendrei rendőrök Tahitótfalun

A rendőröktől egy állampolgár kért segítséget 2017. január 5-én délelőtt, mivel a vele szemközti, lakatlan ház üres medencéjébe esett egy kutya. A szentendrei rendőrök a helyszínre érkezve a bejelentőtől kapott létra segítségével átmásztak a 2,5 méter magas kerítésen. A ház udvarán lévő medencében egy kistermetű kutyát találtak. Az állat nem tudott onnan kiugrani, ezért a rendőrök a létrán lemásztak, kihozták, majd pokrócba csavarták. Ezt követően szolgálati autóval elvitték az állatorvosi rendelőbe, ahol chip alapján azonosították és értesítették a kutya gazdáját.

Elkóborolt kutyára vigyáztak a szentendrei rendőrök a kapitányságon

Bejelentés érkezett 2017. január 16-án a délutáni órákban a rendőrökhöz, hogy a Szentendrei Rendőrkapitányság épülete előtt egy jól nevelt, ápolt, de kimerült kutyát találtak. A rendőrök a hideg időre való tekintettel beengedték az állatot az épület előterébe és állatorvost is hívtak hozzá. A közösségi média segítségével végül a gazdáját is gyorsan megtalálták, aki a rendőröktől átvette és hazaszállította a családi ház kertjéből elkóborolt ebet.

Autókat rongált, majd rendőrökre támadt

A Szentendrei Rendőrkapitányságra 2017. január 11-én a késő délutáni órákban állampolgári bejelentés érkezett, mely szerint egy férfi Leányfalun több parkoló személygépkocsit szándékosan megrongált, azok szélvédő üvegeit betörte, a visszapillantó tükröket letörte, valamint egy, a kezében a lévő késsel fenyegetőzik.

A bejelentés alapján a helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a szentendrei rendőrök. Az utcán egy vérző fejű, nagyon agresszív férfit találtak. A férfit a rendőri intézkedés megkezdésekor a rendőrök felszólították, hogy a cselekményét hagyja abba, melynek ő nem tett eleget. A kiérkező rendőr járőrök felé súlytárcsát, valamint egy törött nyakú sörösüveget is dobott. Az agresszív férfit ezt követően a rendőröknek testi kényszer alkalmazásával sikerült megfékezni és a további támadásai megakadályozása érdekében megbilincselni. A helyszínre érkező mentősök a férfit a korábban szerzett sérülései miatt ellátták, majd további vizsgálatokra egy budapesti kórházba szállították. Az elsődleges vizsgálatok alapján megállapítást nyert, hogy a férfi gyógyszereire nagy mennyiségű alkoholt ivott.

Az elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűncselekménye miatt a Szentendrei Rendőrkapitányság a férfi ellen megtette feljelentését, melyet az illetékes nyomozó ügyészséghez küldött meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.