Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. December 09. 07:43, hétfő | Helyi
Forrás: MT/lakastarlat.hu

Lakástárlat és vásár Szentendrén: 40 képzőművész több mint 200 alkotása

Lakástárlat és vásár Szentendrén: 40 képzőművész több mint 200 alkotása

Csaknem 40 szentendrei képzőművész több mint 200 eredeti műalkotását mutatják be péntektől vasárnapig az önkormányzat barokk vendégházában az adventi lakástárlat és vásáron.

Advent harmadik hétvégéjén ismét kimozdítják az alkotókat műtermeikből, a műtárgyakat a megszokott galériákból, az élményre nyitott közönséget pedig otthonaikból. A Fő téren lévő városi vendégházban 37 szentendrei klasszikus, kortárs és fiatal, pályakezdő alkotó műveiből állítanak ki több mint kétszázat - mondta el Balogh Zsuzsa, a Szentendrei Lakástárlat Alapítvány kuratóriumi tagja az MTI-nek.

Az adventi lakástárlat és vásáron többek között Anna Margit, Bálint Endre, Korniss Dezső, Aknay János, Deim Pál, Csíkszentmihályi Róbert, efZámbó István, feLugossy László, Ország Lili, Vincze Ottó, Tzortzoglou Jorgosz képzőművészek eredeti alkotásaival rendezik be három napra a patinás, közelmúltban felújított barokk Dimsics kereskedőház szobáit és átriumos udvarát.

A kezdeményezéssel nemcsak Szentendrének a magyar képzőművészet térképén elfoglalt különleges helyére szeretnénk felhívni a figyelmet, hanem a műalkotások időtállóságára is, és lehetőséget teremteni a műértő, művészetkedvelő közönségnek valódi értéket képviselő, egyedi és személyes tárgyak megvásárlására.

Az alapítvány munkatársa kiemelte: december 14-én, szombaton délután építészek, képzőművészek, művészettörténészek, így például B. Szabó Vera, Vincze Ottó, P. Szabó Ernő tartanak szubjektív tárlatvezetést az általuk kiválasztott műtárgyakról. A szubjektív tárlatvezetésbe a látogatók is bekapcsolódhatnak, elmondhatják gondolataikat egy-egy alkotásról.

"A helyszínen elhelyezett üveggömbbe összegyűjtjük az alkotások által inspirált érzések, impulzusok megfogalmazásait, s a Lakástárlat honlapján közkinccsé tesszük" - fűzte hozzá Balogh Zsuzsa.

Lakástárlat Szentendrén

Program
December 13. péntek 19.00 – 21.00
19.00 A tárlatot megnyitja: Horváth-Hegyi Olivér evangélikus lelkész Köszöntőt mond: Dietz Ferenc polgármester és Balogh Zsuzsa a Szentendrei Lakástárlat Alapítvány alapítója
19.30 Jazz-t játszik tangóharmónikán: Kamp Alfréd
December 14. szombat 10.00 – 21.00
10.00 – 21.00 óra között a Lakástárlat egész nap nyitva tart
17.00 Szubjektív tárlatvezetés. Közreműködnek: B. Szabó Vera, Berényi Mariann, Fehrentheil Henriette, Kocsis Gáspár, Klötz Ildikó, Lang András, P.Szabó Ernő, Pelle Csilla, Szalai András, Vincze Ottó
December 15. vasárnap 10.00 – 20.00
10.00 – 20.00 óra között a Lakástárlat egész nap nyitva tart

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez