Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. December 28. 11:50, péntek | Helyi
Forrás: lvp

Látványos haladás, jövőre folytatódó munka a gáton

Látványos haladás, jövőre folytatódó munka a gáton

Január 7-én folytatódnak a gátépítés munkálatok Szentendrén. Az ünnepi leállást követően az északi szakasz kivitelezési feladatai mellett elkezdődnek a déli rész munkái is.

Szeptemberben kezdődött a munka a szentendrei gáton, az őszi időjárás pedig egyáltalán nem hátráltatta a kivitelezést, amely így a tervek szerint folyhatott. Ennek eredményeként a belvárosi szakaszon jelentős változáson ment át a gát, a jacht-kikötőtől a volt révházig már teljesen el is készült a mellvédfala. Emellett a mobilgát szerkezetének alépítményi munkálatai is befejeződtek. A betonozási és réselési munkákat követően mobilgátfal összeszerelése is elkezdődik hamarosan. Január 7-étől a gát szervizútjának bővítésével folytatódnak a kivitelezési munkák, az északi szakasz feladatai mellett pedig hozzáfognak az alvállalkozók a déli rész munkáihoz is.

Az ünnepi leállás idején is változatlan a forgalmi rend a Dunakorzón, így Leányfalu felől továbbra sem lehet behajtani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: