Városlista
2021. augusztus 4, szerda - Domonkos

Hírek

2018. Április 27. 15:42, péntek | PR

LED - valóban ismeri az előnyeit?

LED - valóban ismeri az előnyeit?

Az utóbbi idők nagy kedvence a LED izzó, amellyel jobb hatásfokkal, költséghatékonyabban oldható meg a világítás. Széles körben elterjedt az otthonok mennyezeti világítása terén.

A LED fényeket már mindannyian ismerjük, ám hogy mennyire hatékonyak, kevesen tudják. Az élettartamuk hosszabb, és energiatakarékosabbak is, a hagyományos izzóknál akár 90 százalékkal. Érdekes, hogy a normál izzók az áram nagy részét a melegítésre használják fel, épp ezért meglepően alacsony hatásfokkal működnek.
A helységek megvilágítására használt LED-ek, mivel nem melegednek fel, légkondícionálóval együtt használva is hatékonyabbak és takarékosabbak. Ezek a fajta égők valójában nem izzók, mivel nem izzanak, csak világítanak.
Míg a hagyományos izzók 1000 órát bírnak, a halogének pedig kb. ezek négyszeresét, a LED-ek 30-100 ezer órát. Azaz ha megvesszük, hosszú-hosszú ideig semmi gondunk nem lesz a cseréjével, szerelésével.

Egyszeri beruházással örök fény

Bár túlzás, hogy soha többé nem kell hozzá nyúlnunk, de ha nehezen elérhető helyre keresünk fényforrást, akkor ennél jobb választásunk nincs. Egy medence aljára szerelve évekig biztosítva van a hangulatvilágítás egy LED fénnyel. Ha nagyon kis helyünk van a fényforrás elhelyezésére, akkor is tökéletes ez az eszköz, mivel már 3 milliméteres méretben is beszerezhető. Egy LED lámpa valójában nem más, mint több kis LED összeépítése abból a célból, hogy koncentráltan nagyobb fényerőt érjünk el.

16 millió árnyalata lehetséges

Ám emellett az is érdekes, hogy ezek a fényforrások nem teljes felületen világítanak, hanem 60-150 fokos szögben, irányított fényként. Akár 180 fokos szögben is tudják szórni a fényt, azaz jobban kihasználhatóak. Mennyezeti lámpaként is lehetnek irányítottak; ennél fogva nem szennyezik ‘fényszmoggal’ a környezetet. A hálószobai olvasólámpába ideális a LED izzó, hiszen remekül beállíthatjuk a fény vetését, nem fogja zavarni alvó hálótársunkat.
Ha színes hangulatvilágításra vágyunk, akkor is keressük a LED-et. Elméletileg 16 millió színben tud világítani, megfelelő keveréssel.

Még tovább fokozhatóak az előnyei: ütés- és rázkódásálló, ezért is kedveli annyira az autóipar. Kimondottan biztonságos is emellett: 12 voltos törpefeszültséget kapva is világít a LED izzó, így gyerekszobába is remek megoldás.

Bosszantó lehet, amikor bekapcsoljuk az energiatakarékos izzót, és hosszú ideig tart, amíg bemelegedik és teljes fényerővel világít. Ha ezt a fajta izzót választjuk, azonnal teljes fényt kapunk. Ez nagyon előnyös, ha például egy olyan helységben használjuk, ahová ki- be járunk és nem hosszabb időre letelepszünk: ilyen a konyha, a mellékhelység, vagy a kamra.

Mint a fentiekből is kiderült, a LED lámpa sokoldalúan használható otthonunk megvilágítása terén. Szinte bármely helységbe bármilyen módon bevethető, és vannak olyan pontjai a lakásnak, háznak, ahol messze sokkal előnyösebb, mint bármely más izzó típus.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 14. 12:05, szerda | PR

Digitalizáció felsőfokon - elindult a Hotel & More Group szállásfoglalás applikációja

Új, saját fejlesztésű szállásfoglalás applikáció bevezetésével nyitotta meg a nyári szezont a Hotel & More Group, annak érdekében, hogy Vendégeik gyorsan és könnyen tudjanak szállást foglalni a cégcsoport szállodáiban.

2021. Július 13. 14:59, kedd | PR

Megújult a Village Media weboldala

213 hiperlokális sajtótermék, 97 tv csatorna, 136 helyi hírekkel foglalkozó weboldal, valamint 52 tematikus magazin – megújult a Village Media weboldala

2021. Július 11. 11:14, vasárnap | PR

Miért érdemes már most gumiprofillal szigetelni az ablakot?

Az öreg ablakok soha nem szűnő problémát jelentenek egy lakásban, így ha cserélni nem lehet, érdemes a szigetelésre figyelmet fordítani.

2021. Július 08. 16:04, csütörtök | PR

Minőségi munkáért díjözön

A szakma és a közönség is értékeli a minőségi építészetet, a magas színvonalú kivitelezést. A Jánosik és Társai Kft. által kivitelezett beruházások sorra nyerik el a rangos, hazai és nemzetközi díjakat.