Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Június 13. 07:49, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp/MTI

Legalább egy napba telik a Kisorosziba vezető út rendbetétele

Legalább egy napba telik a Kisorosziba vezető út rendbetétele

Több szervnek többféle munkát el kell végeznie a Tahitótfalut Kisoroszival összekötő út megnyitása előtt a biztonságos közlekedés érdekében - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője szerda délután az MTI-t.

Pécsi Norbert Sándor az MTI érdeklődésére kifejtette: ha a Duna apadása után levonul a víz a Kisoroszira vezető útról, akkor a vízügyi igazgatóság, a megyei katasztrófavédelem és a megyei védelmi bizottság szakembereivel átvizsgálják a szakaszt, majd minden érintettnek el kell végeznie a rá tartozó esetleges teendőket.

A szóvivő példaként említette a homokzsákok elszállítását, az út tisztítását és fertőtlenítését, a burkolaton és a padkán keletkezett esetleges sérülések javítását, s gondoskodniuk kell a megfelelő közúti jelzések kihelyezéséről is. A felsorolt munkálatok minimum egy, de akár több napot is igénybe vehetnek, attól függően, hogy milyen mértékű helyreállítási munkákra lesz szükség - tette hozzá.

Ezzel együtt remélhetőleg ma megnyitják a Kisorosziba vezető utat, egyelőre még a részletekről nincs friss információnk.

Pest megye közlekedési helyzetéről elmondta, hogy a délután 2 órai összesítés szerint a 11-es főúton Dunabogdánynál és Visegrádnál teljes útzár van, mindkét helyen önkormányzati utakra terelik a forgalmat.

Szintén teljes útzár van érvényben a 11-es főúton a pilisszentlászlói bekötőút és a megyehatár között.

Szentendre, Leányfalu és Tahitótfalu térségében útszűkületre vagy félpályás lezárásokra számíthatnak a közlekedők - tette hozzá Pécsi Norbert Sándor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: