Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2015. Június 18. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Önkormányzati sajtóközlemény

Legyen új szlogene Szentendrének - pályázat

Legyen új szlogene Szentendrének - pályázat

Városi logó mellett új városi szlogent is szeretne Szentendre. Erre írt ki pályázatot az önkormányzat. Az ötleteket a városvezetés június 30-ig várja!

Városi szlogen pályázat

I. A pályázat háttere
A vizuális identitás az, amit egy város mind a belső mind a külső érintettek felé megmutat. Az arculat, a logó, a színkészlet, a betűtípus, a szlogen és az online megjelenés mind egyazon gondolat szerint kell, hogy megépüljön, mert egyidejűleg kell reflektálniuk az itt élők igényeire és az ide látogatók elvárásaira. A 2015. elején indult Párbeszéd Szentendréért városi konzultáció során is hangsúlyos szerepet kapott a szentendrei arculat megújítására vonatkozó lakossági igény. Az arculati elemek közül a logó az építkezés első és legfontosabb eleme, de ezt megerősítendő, Szentendre Város Önkormányzata pályázatot hirdet új városi szlogen megalkotására.

II. A pályázat tárgya
A kiíró a pályázóktól olyan szlogenterveket vár, melyek egyedi módon tükrözik Szentendre különleges értékeit (természeti-, épített környezet, kulturális örökség). A frappáns jelmondat segíti az arculati elemekkel történő azonosulást, világossá teszi, hogy a szentendreiek mit gondolnak magukról, városukról. A pályázók pályázhatnak bármilyen típusú tervvel (akár szöveges vagy vegyes logóval is), de kiíró – jelen pályázat keretei között – elsősorban szövegre koncentráló pályaművekre kíváncsi.

III. Szempontok:
• egyedi;
• kifejezi Szentendre különleges értékeit;
• a megszokott statikus városszlogenekkel szemben dinamikus, cselekvésre késztető;
• rövid és egyszerű, de akár kétértelmű (asszociációra késztető);
• jól beazonosítható és megkülönböztethető;
• könnyen megjegyezhető;
• a logikára (is) és az érzelmekre (is) hat;
• előnyös színben tünteti fel a várost.

IV. A pályázat jellege, formája
a./ A pályázat jellege: nyílt, egyfordulós.
b./ A pályázaton bárki elindulhat, külön korhatár- vagy egyéb megkötés nélkül.
c./ A pályázat benyújtási formája: névaláírásos,a pályázathoz csatolni szükséges a pályázó adatait.
d./ A pályázat lebonyolítása jelen pályázati kiírás előírásai szerint történik.
e./ A pályázat nyelve: magyar.

V. Pályázati feltételek
a./ Nevezési díj nincs.
b./ Egy pályázó maximum 3 pályatervet nyújthat be.
c./ A pályázat során kiosztható összeg 60.000 Ft, amely összeg az ÁFA-t már tartalmazza. Nyertes pályázatok száma: maximum 3 db. A kiíró fenntartja a jogot, hogy a nyertes pályaművek között a rendelkezésre álló összeget nem egyenlő arányban osztja el.
d./ A pályázat nyerteseivel – a szakmai bíráló bizottság döntése alapján –Szentendre Város Önkormányzata felhasználási szerződést köt, az elnyert összeget a művek nyilvános megjelenéséért felhasználási díjként fizeti ki.
e./ A kiíró a pályázati folyamat nyilvánosságát biztosítandó a bíráló bizottság döntését követően az összes beadott pályázat anyagát közzé teszi a http://www.szentendreihirek.hu/ honlapon.
f./ A nyertes pályázó kötelezi magát, hogy a pályázat eredményhirdetését, illetve az értesítést követő 3 napon belül a teljes pályázati anyagot átadja. A pályázati díj ezután kerül átadásra.
g./ A kiíró döntése ellen fellebbezésnek helye nincs.

VI. A beadandó pályázati anyag tartalma
Szlogenterveket
a./ szöveges tervet doc. és/vagy pdf formátumban,
b./ vegyes (logóval vegyített) tervet vektoros (EPS, AI) és kép formátumban (JPEG, GIF, PNG) is kérjük beküldeni.
Pályázati adatlap

A 2015. május 18-tól letölthető pályázati adatlapot – amely tartalmazza a pályázó személyi adatait és elérhetőségeit- a kiíró bizalmasan kezeli, harmadik félnek nem adja át. A pályázati adatlapot PDF formátumban kérjük beküldeni névaláírással. (Csak a nyomtatott példányon.)
Pályázati adatlap letöltése: pályázati_adatlap_2015

VII. A pályázatból való kizárás esetei
A szakmai bíráló bizottság a pályázatból kizárja:
a./ a beérkezési határidő után érkezett pályaművet,
b./ amelyet határidőben, de nem a megadott címre vagy formátumban nyújtottak be,
c./ a bírálatból a kötelező formai követelményeket nem teljesítő, hiányos pályaművet,
d./ az olyan pályaművet, ami sérti az emberi/ kisebbségi jogokat,
e./ amely nem valós adatokat tartalmaz.
Hiánypótlásra a pályázati beadási határidő után nincs mód.

VIII. A pályázat beadása és elbírálása
a./ A pályázóknak a pályaművet a pályázati anyaggal (lezárt borítékban) 2015. június 30. 10:00 óráig beérkezően kell benyújtani a Szentendre Város Önkormányzatához (2000 Városház tér 3.) „városi szlogen” megjelöléssel. A határidő után érkezett pályázatok nem kerülnek a bíráló bizottság elé.
b./ A pályázat elbírálása egy fordulóban történik. A szakmai zsűri a beérkezett pályázati anyag áttanulmányozása után a pályázókat szükség esetén egyenkénti zártkörű konzultációra hívhatja be.
c./ A zsűri legkésőbb 2015. július 15-ig hirdeti ki döntését.
d./ A döntés ellen jogorvoslati lehetőség nincs.
e./ A döntésről valamennyi pályázó értesítést kap, a nyertesek listáját a http://www.szentendreihirek.hu/ internetes oldalon tesszük közzé.

A megvalósítandó műveket kiválasztó szakmai zsűri:
1. Vincze Ottó, Munkácsy-díjas képzőművész, a Szobor Bizottság tagja
2. Csontó Lajos, Munkácsy-díjas médiaművész, az Eszterházy Károly Főiskola docense, a Vizuális Művészeti Tanszékének grafika szak szakfelelőse
3. Eln Ferenc, képzőművész

IX. Szerzői és felhasználói jogok
a./ A pályázó vállalja, hogy a pályamunkák elkészítésénél más, jogvédelem alatt álló alkotásokat nem használ fel.
b./ A pályázó felelősséget vállal azért, hogy a pályázati anyaga saját műve, amellyel semmilyen szerzői és egyéb jogokat nem sért, továbbá kijelenti, hogy bármilyen, esetleges jogsértésből adódó kárért felel. E feltételek megsértése esetén a pályázat érvénytelen, eredményhirdetés után kiderülő jogsértés esetén a díjat (tárgynyereményt) a pályázó köteles visszaadni.
c./ A pályázat benyújtója hozzájárul, hogy a pályázat kiírója a pályázat nyilvánosságát biztosítandó és a későbbi pályázatok népszerűsítésével kapcsolatban a pályázati anyagot, valamint a pályaművekről és a megvalósult munkákról készült dokumentációt nyomtatott, illetve elektronikus formában korlátlan ideig felhasználja a pályázó nevének feltüntetése mellett.
d./ A pályázat kiírója a nyertes pályázat felhasználására teljes és kizárólagos jogot szerez, a szlogent szabadon felhasználhatja, illetve a nyertes pályázat anyagát és pályázó nevét nyilvánosságra hozhatja.
e./ A pályázat kiírója dönthet úgy, hogy a nyertes pályázat elemeit teljes egészében, részben, az egyes elemeket megváltoztatva vagy egyáltalán nem használja fel.

X. Pályázati tájékoztatás
A pályázattal kapcsolatban felvilágosítást telefonon vagy személyesen munkaidőben, az alábbi elérhetőségeken biztosítunk.

Szentendre Város Önkormányzat

Email: sajto@szentendre.hu
Tel.: 0620 429 3858

Kapcsolódó cikk:
Új logóval is megújul Szentendre arculata

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.