Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. Január 23. 13:31, szerda | Belföld
Forrás: police.hu

Lelőtt egy kutyát, fegyvereket és kábítószert tartott

Lelőtt egy kutyát, fegyvereket és kábítószert tartott

Engedély nélkül tartott lőfegyverrel lőtte le szomszédja kutyáját egy férfi Medgyesbodzáson. A rendőrök a fegyverek és lőszerek mellett kábítószer gyanúját keltő anyagot is találtak a férfi házának melléképületében.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Lelőtte szomszédja kutyáját egy férfi 2018. augusztus 25-én reggel Medgyesbodzáson. Az eb bement a férfi bekerítetlen udvarára, ekkor érte a találat. A kutya gazdája, miután vérnyomokat látott a férfi háza előtt, bejelentést tett a rendőrségen. Az elpusztult állatot a rendőrök találták meg az udvar hátsó részében. A 46 éves férfi nem tagadta, hogy ő lőtte le a kutyát, de azt állította, hogy légpuskát használt. A házkutatás során azonban a rendőrök engedély nélkül tartott puskákat és lőszereket találtak nála. Emellett kábítószer gyanúját keltő anyagokat, szárított kendert és fehér port is lefoglaltak tőle. A nyomozók a férfi házához tartozó kert hátsó részében, egy fákkal sűrűn benőtt területen 29 tő kendert is találtak. A nyomozás során kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy a fehér por amfetamin, a szárított és élő kender növények pedig kábítószert tartalmaznak.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a férfi ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett, kábítószer birtoklása bűntett és állatkínzás vétség gyanúja miatt indított eljárást. A rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában mindhárom bűncselekménnyel kapcsolatosan elvégezte a szükséges eljárási cselekményeket, és az ügyek iratait 2019. január 21-én átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.